Dėl netikro dokumento mėnesiui suimtas į Baltarusiją vykęs kartvelas

Suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą Šalčininkų pasienio kontrolės punkto (PKP) pareigūnams pateikęs Sakartvelo pilietis uždarytas į areštinę.

Suklastotą vairuotojo pažymėjimą pateikęs Sakartvelo pilietis uždarytas į areštinę.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Suklastotą vairuotojo pažymėjimą pateikęs Sakartvelo pilietis uždarytas į areštinę.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Oct 16, 2023, 6:54 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), šeštadienį paryčiais VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų PKP patikrino iš Lietuvos išvykstančio automobilio „BMW X6“ su baltarusiškais registracijos numeriais važiavusių asmenų dokumentus. Visureigio vairuotojas pasieniečiams neužkliuvo, jo dokumentai buvo nepriekaištingi. Tačiau automobilio keleivis 19-metis Sakartvelo pilietis VSAT pareigūnams sukėlė įtarimų. Be kitų dokumentų, jis pateikė neva savo šalyje išduotą vairuotojo pažymėjimą, kurį pasieniečiai ištyrė nuodugniau.

Tyrimo rezultatai jiems leido padaryti prielaidą, kad šis dokumentas – visiška klastotė. Pagamintas jis ne pagal vertybinių popierių gamybos reikalavimus, mikrotekstas susiliejęs, apsauginė plėvelė – ne originali, dokumentas užpildytas rašaliniu spausdintuvu.

Netikrą dokumentą pateikusį kartvelą pasieniečiai sulaikė.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimu juo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras.

Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Sakartvelo piliečiui skirta kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.