Namą sudeginti pasikėsinusio Plungės smurtautojo byla išsiųsta į teismą

Plungės pareigūnai baigė tyrimą ir teismui perdavė bylą, kurioje jaunas vyras kaltinamas pasikėsinimu supleškinti namą. Didelės nelaimės išvengta tik dėl to, kad dėl smurto artimoje aplinkoje vyriškio raminti iškviesti pareigūnai laiku pastebėjo atsuktus dujų čiaupus. Pareigūnai ir užkirto kelią nelaimei.

 Kelią nelaimei užkirtęs pareigūnas Audrius Tamošauskas.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
 Kelią nelaimei užkirtęs pareigūnas Audrius Tamošauskas.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-18 10:59, atnaujinta 2023-10-18 11:00

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities VPK, incidentas įvyko rugsėjo 13 d. apie 21 val. Tąkart Plungės r. PK pareigūnai gavo pranešimą dėl smurto artimoje aplinkoje Birutės g. esančiame bute. Pranešėjas minėjo, kad įsisiautėjęs, galimai neblaivus vyras grasina butą padegti.

Atvykus į įvykio vietą, per pirmame aukšte esančio buto langą Plungės r. PK Reagavimo skyriaus pareigūnas Audrius Tamošauskas pastebėjo, kad dujinės viryklės orkaitė atidaryta, o degikliai uždegti. Supratęs, kad bute esantis žmogus realiai kėsinasi sunaikinti turtą visuotinai pavojingu būdu, bandė kuo greičiau patekti į užrakintą butą, tuo pačiu – atkreipti kitų daugiabučio namo gyventojų dėmesį ir įspėti apie jiems gresiantį pavojų.

Pradėjus naudoti jėgą, duris įtariamasis galų gale atidarė ir pareigūnas, kartu su subėgusiais kaimynais užsuko dujas ir užgesino jau padegtą patalynę bei drabužius.

2000 m. gimęs įtariamasis, kuriam nustatytas 3,13 prom. girtumas, buvo uždarytas į areštinę.

Dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo sunaikinti ar sugadinti turtą.

Tyrimas jau baigtas pagreitinto proceso tvarka ir byla perduota į teismą.

Ketverius metus policijos sistemoje tarnaujantis Plungės r. PK Reagavimo skyriaus vyresnysis tyrėjas Audrius Tamošauskas sako, kad tokia ekstremali situacija jo tarnyboje buvo pirmoji: „Pamačius per langą, kad viryklės orkaitė atidaryta, o degikliai uždegti, kilo pagrįstas įtarimas, kad dujos yra atsuktos ir gali įvykti sprogimas, bute buvo daug dūmų. Veikiau galvodamas apie daugiabučio gyventojų saugumą. Ar pagalvojau apie grėsmę sau – matyt nespėjau. Tokia jau mūsų tarnyba...“ – sako A. Tamošauskas.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu arba išardydamas ar sugadindamas įrenginį ar agregatą, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, arba sunaikino, išardė ar sugadino strateginę arba svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, arba sunaikino ar sugadino didelės vertės svetimą turtą ar didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.