Alytaus pareigūnai sučiupo vyrą, bandžiusį perduoti kvaišalus kariuomenėje tarnaujančiam bičiuliui

Karinę teritoriją telefonu fotografavęs vyras sukėlė įtarimų jį pastebėjusiems Alytaus apskrities VPK Veiklos skyriaus pareigūnams.

Kvaišalai.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Kvaišalai.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Kvaišalai.<br>Alytaus apskrities VPK nuotr.
Kvaišalai.<br>Alytaus apskrities VPK nuotr.
Kvaišalai.<br>Alytaus apskrities VPK nuotr.
Kvaišalai.<br>Alytaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Oct 20, 2023, 4:01 PM

Kaip praneša Alytaus apskrities VPK, Alytuje sulaikytas, prie DK Birutės ulonų bataliono tvoros, besisukiojęs žmogus. Patikrinus 34-erių metų vyrą, šis tikino, kad tiesiog norėjo nusiųsti draugui asmenukę, tačiau ši versija pareigūnų neįtikino.

Aiškinantis aplinkybes, paaiškėjo, kad spalio 18 d. apie 16 val. vyras iš Marijampolės į Dzūkiją, automobiliu BMW vežė „lauktuvių“ draugui. Kartu su juo vyko, jas parūpinęs, 21-erių metų marijampolietis. „Siuntinukas“ buvo skirtas Lietuvos kariuomenės aktyviojo rezervo kariui, kuris DK Birutės ulonų batalione dalyvauja rezervo karių mokymuose.

Schema paprasta, kaip sakė vyrai: draugas paskambino draugui, kad šis gautų jam kvaišalų. Kaip tarė taip padarė, pajungęs pažįstamų ratą Marijampolėje, praeityje už narkotikus teistas vyras nesunkiai parūpino draugui „žolės“. Už nelegalias prekes ir jų pristatymą rezervistas sumokėjo 80 eurų. Atvykęs į Alytų, pagal duotas koordinates, automobilį 34-erių metų vyras pastatė kavinės teritorijoje, perėjo per kelią, o saugiai į cigarečių pakelį supakuotas kanapes ir dovanų įdėtą MDMA („ratai“) tabletę, paslėpė kitoj pusėj bataliono tvoros. Tik nespėjo nusiųsti kvaišalų slėptuvės vietos koordinačių jų taip laukusiam 29-erių metų draugui, buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

Tiek 34-erių metų vyras, tiek 29-erių metų jo draugas prisipažino, kad narkotinių ar psichotropinių medžiagų yra vartoję ir anksčiau.

Alytaus apskr. VPK KP organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis (LR BK 260 str. 1 d., LR BK 22 str. 1 d., LR BK 259 str. 1 d.). Visiems trims vyrams pareikšti įtarimai, paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. 34-erių metų Marijampolės savivaldybės gyventojui taip pat surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl karinės teritorijos fotografavimo neturint tam teisės.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.