Vilniaus kalėjimo savanorei kalinys per kurjerį į darbą atsiuntė asmeninę dovaną

Lietuvos kalėjimų tarnybos Vilniaus kalėjime dirbanti savanorė nuo čia bausmę atliekančio nuteistojo sulaukė dovanos, tačiau apie ją nedelsdama informavo įstaigos vadovybę, o dovanos atsisakė, pranešė Lietuvos kalėjimų tarnyba.

 Kalėjimas, siunta.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Kalėjimas, siunta.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 11:19 AM

Kaip rašoma pranešime, šiuo metu Nacionaliniame socialinės integracijos institute savanore dirbanti moteris, nuo 2023 m. vasario mėnesio konsultuoja nuteistuosius Vilniaus kalėjime. Vieną dieną jai kurjeris į darbovietę pristatė asmeninio pobūdžio dovaną nuo bausmę Vilniaus kalėjime atliekančio kalinio.

Kadangi prieš pradedant lankytis įkalinimo įstaigoje savanorė buvo informuota apie atsakomybes, ji apie įvykį pranešė Lietuvos kalėjimų tarnybos Imuniteto ir vidaus tyrimų skyriui.

„Lietuvos kalėjimų tarnyba akcentuoja, kad bausmių vykdymo sistemos darbuotojams keliami aukšti elgesio standartai, į kiekvieną atvejį dėl netinkamo pareigų atlikimo ar kito darbo drausmės pažeidimo reaguojama principingai. Lietuvos kalėjimų tarnyba netoleravo, netoleruoja ir netoleruos veiksmų, nesuderinamų su morale, etika ir/ar duota priesaika“, – rašoma Lietuvos kalėjimų tarnybos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.