Į Vilniaus kalėjimą iš parduotuvės grįžusi kalinė narkotikus nešėsi burnoje

Iš trumpalaikės išvykos grįžusi nuteistoji į kalėjimą bandė įsinešti psichotropinių medžiagų, praneša Lietuvos kalėjimų tarnyba.

 Vilniaus kalėjimas.<br> Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.
 Vilniaus kalėjimas.<br> Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2023, 7:27 PM

Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai, tikrindami gautą informaciją, užkardė nuteistosios, atliekančios laisvės atėmimo bausmę Vilniaus kalėjimo atvirojo tipo bausmės atlikimo sąlygomis, galimai vykdytą nusikalstamą veiką.

Nuteistoji šių metų spalio 23 dieną teisės aktų nustatyta tvarka buvo išleista už įkalinimo įstaigos teritorijos į parduotuvę.

Sugrįžus atgal į įstaigą, Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai atliko nuteistosios turėtų daiktų apžiūrą ir asmens kratą, kurios metu rado burnoje slepiamas (kaip įtariama, galimai fentanilį) psichiką veikiančias medžiagas.

Dėl šio įvykio pradėtas ir atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.