Mažeikių rajono gyventoja užkibo ant sukčių masalo: susiviliojusi sudalyvauti „loterijoje“ prarado beveik 14 tūkst. eurų

Į internetinių sukčių pinkles patekusi 44 metų Mažeikių rajono gyventoje neteko banko sąskaitoje laikytų 13 tūkstančių 923 eurų.

Sukčiai apgavo Mažeikių rajono gyventoją ir iš jos išviliojo didelę pinigų sumą.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Sukčiai apgavo Mažeikių rajono gyventoją ir iš jos išviliojo didelę pinigų sumą.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-24 12:02, atnaujinta 2023-10-24 12:16

Pareiškimą policijai parašiusi moteris paaiškino, kad spalio 10 dieną ji per „Messenger“ programėlę gavo „feisbuko draugės“ žinutę.

„Feisbuko draugė“ paprašė Mažeikių rajono gyventojos jai atsiųsti savo telefono numerį.

Paklausta, kam reikia telefono numerio, draugė parašė, kad dalyvauja vieno prekybos centro loterijoje, kur galima laimėti vertingų prizų. Tereikia gauti loterijos nuorodą.

Pašnekovė paaiškino, kad ši nuoroda būtų atsiųsta į mažeikiškės telefoną ir paprašė kuo greičiau tą nuorodą persiųsti jai.

Savo telefoną nurodžiusi Mažeikių rajono gyventoja išties netrukus gavo nuorodą, kurią iškart persiuntė savo „feisbuko draugei“.

Pastaroji netrukus vėl parašė mažeikiškei ir pasidžiaugė, kad loterijoje laimėjo jos abi, o mažeikiškei atiteko net 1 tūkstančio 250 eurų piniginis prizas.

Tokią džiugią žinią pranešusi „feisbuko draugė“ Mažeikių rajono gyventojos paklausė, kokiame banke ji turi sąskaitą, ir išgirdusi banko pavadinimą, pranešė dar vieną žinią – kad šis bankas taip pat remia prekybos centro rengiamą loteriją ir prie atitekusio laimėjimo pridės dar 500 eurų.

„Feisbuko draugė“ patarė moteriai nedelsti ir kuo greičiau pasiimti prizą atidarius į jos telefoną atsiųstą nuorodą bei užpildžius reikiamus dokumentus.

Pildant atsiųstus dokumentus prireikė elektroninės bankininkystės duomenų. Nieko blogo nepagalvojusi Mažeikių rajono gyventoja juos įrašė.

Netrukus moteris pastebėjo, kad ne tik negavo jokio prizo, bet ir neteko banko sąskaitoje laikytų pinigų.

Tada apgautoji jau telefonu susisiekė su jai per „Messenger“ programėle rašiusia „feisbuko drauge“ ir paklausė, kas čia vyksta.

„Feisbuko draugė“ mažeikiškei atsakė, kad apie jokią prekybos centro loteriją ji nežino ir žinučių per „Messenger“ programėlę niekam nerašinėjo, nes jos feisbuko paskyra yra nulaužta ir ji pati prie savo paskyros negali prisijungti.

Tai sužinojusi Mažeikių rajono gyventoja suprato, kad pateko į sukčių spąstus ir kreipėsi į policiją.

Nukentėjusiosios pareiškimą gavę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.