Po pavojingų 13-mečio „vairuotojo“ gaudynių Klaipėdoje – svarbus policijos įspėjimas dėl nepilnamečių

Policija ima stabdyti pavojingai važiuojantį mikroautobusą, tačiau šis nestoja, o atvirkščiai – didinamas greitis. Netrukus mikroautobusas lekia per draudžiamą šviesoforo signalą, bando taranuoti policijos automobilius. Gaudynės nusidriekia iki A13 kelio, kol ties viaduku mikroautobusas kliudo atitvarą ir apsiverčia.

 Važiuodamas prieš eismą, ties viaduku Klaipėda–Liepoja, persekiojamas automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė. Prie vairo pareigūnai rado trylikametį.<br> lrytas.lt montažas.
 Važiuodamas prieš eismą, ties viaduku Klaipėda–Liepoja, persekiojamas automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė. Prie vairo pareigūnai rado trylikametį.<br> lrytas.lt montažas.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 25, 2023, 1:35 PM

Tokias veiksmo filmo scenarijaus vertas gaudynes pareigūnai užfiksavo centrinėje Klaipėdos dalyje. Mikroautobuso vairuotojo nesustabdė raudonas šviesoforo signalas, taip pat ne kliūtimi tapo ir priešpriešinė eismo juosta.

Pareigūnai užtverė kelią, bet bėglys taranavo policijos tarnybinius automobilius.

Važiuodamas prieš eismą, ties viaduku Klaipėda–Liepoja, persekiojamas automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė. Prie vairo pareigūnai rado trylikametį.

„Automobilis nuvažiavo nuo kelio, policijos pareigūnai įlipo į automobilį, ištraukė visus asmenis, o tada paaiškėjo, kad vairuotojas – trylikametis Ukrainos pilietis“, – „Lietuvos ryto“ televizijai teigė Klaipėdos apskrities kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Taip pat mikroautubusu važiavo keturi asmenys. Laimei, rimtų sužalojimų išvengta.

„Pirminiais duomenimis, tai yra nepilnamečiai asmenys, kitos informacijos negaliu atsakyti, kadangi vyksta tyrimas“, – apie situaciją kelyje toliau tęsė M. Džermeika.

Vaiko teisių gynėjams vienturčio jaunojo vairuotojo šeima yra žinoma.

„Mes esame gavę pranešimą apie šį įvykį, bendravome su vaiku, jo atstovais, aiškinome situaciją, dabar atliksime vaiko situacijos vertinimą ir spręsime dėl pagalbos šeimai“, – situaciją komentavo Gintarė Noliūtė, Klaipėdos apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja.

Taip pat videoįraše buvo užfiksuota, kad pietinėje Klaipėdos dalyje į pareigūnų raginimą sustoti nereaguojantį vairuotoją ima persekioti pareigūnų ekipažas.

Netrukus vairuotojas pareigūnų buvo įspraudžiamas į spąstus. Be to, buvo pasitelkti ir sunkvežimiai užtverti keliui.

O prieš dvi savaites vykusių gaudynių metu paaiškėjo, kad prie vairo sėdo septyniolikos metų paauglys. Negana to, alkoholio matuoklis užfiksavo kone dviejų promilių girtumą.

Vairuojantys paaugliai – tarsi tiksinti bomba, sako pareigūnai. Neretu atveju prie tokių poelgių prisideda ir nereaguojantys tėvai.

„Turime tokių duomenų, kad 17 metų asmenys įsigijo savo lėšomis automobilius ir juos tiesiog vairuoja. Automobiliai statomi tėvų garažuose ar patys išsinuomoja... Pietinėje miesto dalyje yra garažai, kur tie patys nepilnamečiai renkasi, laiko išsinuomavę tuos automobilius, o tėvai apie tai nežino“, – teigė M.Džermeika.

Anot policijos pareigūnų, paaugliams didelę įtaką daro socialiniai tinklai. Kad juose sulauktų dėmesio, jaunuoliai ryžtasi neapgalvotiems sprendimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.