Vagišių ketvertas bus teisiamas dėl iš parduotuvės seifo pavogtų beveik 19 tūkst. eurų

Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Kėdainių rajone gyvenantis M.M. kaltinamas fizinio skausmo sukėlimu ar nežymiu sveikatos sutrikdymu sugyventinei ir vagyste veikiant bendrininkų grupėje su Jonavos r. gyventoja D.G. bei Kėdainių r. gyvenančiais R.K. ir R.P.

Ketvertas bus teisiamas dėl iš seifo pavogtų beveik 19 tūkst. eurų.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Ketvertas bus teisiamas dėl iš seifo pavogtų beveik 19 tūkst. eurų.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Oct 26, 2023, 10:17 AM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus prokurorė Asta Kaminskienė, o tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Jonavos rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai.

Bylos duomenimis, birželio mėnesį kaltinamieji, iš anksto susitarę ir pasiskirstę vaidmenimis, iš maisto prekių parduotuvės seifo pagrobė apie 19 tūkst. eurų.

Prieš vagystę M.M. atvyko į namus pas D.G., kuri dirbo šios maisto prekių parduotuvės kasininke – pardavėja. Įtariama, kad mergina jam suteikė parduotuvės apsaugos sistemos prieigos kodą ir seifo signalizacijos kodo duomenis bei perdavė tarnybinių patalpų raktą.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, įtariamiesiems atvykus prie parduotuvės, R.K. pasiliko kieme stebėti aplinką. M.M. ir R.P. parduotuvės darbuotojos perduotu raktu atrakinę tarnybinių patalpų duris bei suvedę apsaugos sistemos prieigos kodą, įsibrovė į parduotuvę ir pagrobė pinigus – beveik 19 tūkst. eurų. M.M. ir R.P. teisėtvarkos pareigūnams yra puikiai žinomi – M.M. anksčiau teistas tris kartus, o R.P. – keturis kartus.

Keturiems kaltinamiesiems pareikšti kaltinimai dėl vagystės (pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d.). Teisėsaugos pareigūnų duomenimis, M.M. kaltinamas ir tuo, balandžio mėnesį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, smurtavo prieš sugyventinę. Jam pareikšti kaltinimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo (pagal BK 140 str. 2 d.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.