Šiaulių teismas narplios dviejų vairuotojų konfliktą gatvės viduryje

Garso signalo naudojimas važiuojant automobiliu ne visada padeda išvengti eismo įvykio. Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorų teismui perduotoje baudžiamojoje byloje bandymas išvengti eismo įvykio sukėlė kitas pasekmes. Byloje kaltinamas prieš kitą vairuotoją galimai smurtavęs eismo dalyvis.

 Konfliktą užfiksavo vaizdo kameros.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Konfliktą užfiksavo vaizdo kameros.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Oct 30, 2023, 10:07 AM, atnaujinta Oct 30, 2023, 10:33 AM

Ikiteisminio tyrimo metu surinkta duomenų, kad šių metų gegužę Šiauliuose Algirdo Juliaus Greimo gatve važiuojantį automobilį teko staiga pristabdyti dėl priešais jį iš prekybos centro į pagrindinį kelią įsukusio automobilio. Automobilį vairavęs šiaulietis, norėdamas išvengti avarinės situacijos, panaudojo garsinį signalą. Priekyje jo buvęs kaltinamasis pastarajam, manoma, parodė vidurinį pirštą, o vėliau, sustabdęs automobilį, iš jo išlipo ir priėjo prie signalizuotojo.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis, atidaręs automobilio dureles, kelis kartus ranka trenkė prie vairo sėdinčiam šiauliečiui, o nueidamas spyrė į nukentėjusiojo automobilį. Įžūlus šiaulietis netrukus pasišalino iš įvykio vietos.

Šį įvykį užfiksavo prekybos centro vaizdo kameros, kaltinamasis greitai buvo surastas policijos pareigūnų. Tokiu įžūliu bei vandališku elgesiu nepagarbą aplinkiniams demonstravęs šiaulietis kaltę pripažino.

Baudžiamasis kodeksas už tokį nusikaltimą numato viešuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Nukentėjusysis pareiškė beveik 6 tūkstančių eurų civilinį ieškinį neturtinei bei turtinei žalai atlyginti.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.