Incidentas Šiaulių kalėjime: kalinys laiptinėje užpuolė ir sužalojo pareigūnę

Sekmadienį, spalio 29 dieną, Lietuvos kalėjimų tarnybos Šiaulių kalėjimo suimtasis užpuolė ir nežymiai sužalojo Resocializacijos skyriaus specialistę.

 Šiaulių kalėjimas.<br> G.Šiupario nuotr.
 Šiaulių kalėjimas.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2023, 2:34 PM

Kaip rašoma Lietuvos kalėjimų tarnybos pranešime, incidentas įvyko, kai 1986 metais gimęs suimtasis buvo vedamas į pasivaikščiojimo kiemelį, ir laiptinėje užpuolė pareigūnę bei ją parvertė ant grindų.

Atskubėję į pagalbą pareigūnai, suimtajam uždėjo antrankius, vėliau jis buvo izoliuotas. Įvykis užfiksuotas vaizdo registratoriumi.

Pareigūnė dėl sumušimų kreipėsi į Respublikinės Šiaulių miesto ligoninės Priėmimo – skubios pagalbos skyrių, kur jai nustatyti nežymūs apibrozdinimai. LKT specialistei taip pat pasiūlė įstaigos psichologų konsultaciją.

LKT ypatingą dėmesį skiria siekdama užkardyti panašius atvejus. Tuo tikslu dar rugpjūtį buvo priimtas sprendimas, kad LKT Imuniteto ir vidaus tyrimų skyrius tyrimui ir sprendimui perima visus kalėjimuose pareigūnų atžvilgiu fiksuotus administracinius pažeidimus, pasireiškiančius pareigūnų įžeidinėjimu. LKT stebi ir reaguoja į bet kokį neteisėtą nuteistųjų veikimą pareigūnų atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.