Mistika politikės sūnų teisme: policija skelbė radusi kilogramą kokaino, bet byloje liko tik 29 gramai

Du brolius jurbarkiškius prieš metus sulaikę pareigūnai skelbė suradę kilogramą kokaino, tačiau kol byla pasiekė teismą, liko tik 29 gramai. Nepaisant to, abu broliai jau visus metus laiką leidžia už grotų.

 Broliais teisėsauga susidomėjo praėjusių metų lapkričio pradžioje po policijos surengtų kratų Kaune, Marijampolėje ir Jurbarke.<br> Policijos nuotr.
 Broliais teisėsauga susidomėjo praėjusių metų lapkričio pradžioje po policijos surengtų kratų Kaune, Marijampolėje ir Jurbarke.<br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2023, 10:49 AM

Iš Jurbarko kilę broliai 26 metų Matas ir 32-ejų Rokas Venslauskai buvo sulaikyti prieš metus, o spaudos konferenciją surengę Kauno prokurorai pranešė, kad iš rasto narkotikų kiekio būtų galima pagaminti apie 4 tūkst. dozių kvaišalų ir uždirbti apie 100 tūkst. eurų.

Tačiau kai šią savaitę antrankiais surakinti broliai buvo atvesti į Kauno apygardos teismą, prokurorė Nomeda Urbonavičienė nurodė, kad per kratas rastas grynasis kokaino kiekis – tik 29 gramai.

Tai paaiškėjo atlikus ekspertizę, todėl kaltinimai pasikeitė iš labai didelio kiekio narkotikų laikymo su tikslu platinti į didelį kiekį.

Broliai pareiškė prašymą nušalinti tikrovės neatitinkančią informaciją paskelbusią prokurorę N.Urbonavičienę.

Advokatas Edgaras Dereškevičius pažymėjo, kad visuomenė ir teismai buvo klaidinami ne tik teikiant informaciją apie rastų narkotikų kiekį, bet ir apie sulaikytųjų tėvus.

Prokuratūra nurodė, kad sulaikytųjų tėvai Kęstutis Venslauskas ir Vilma Venslauskienė yra Darbo partijos nariai. Advokatas neatmetė, kad tai padaryta siekiant sudaryti klaidingą prielaidą apie tariamą priklausymą anksčiau Lietuvoje teistai partijai.

Tačiau V.Venslauskienės narystė Darbo partijoje buvo nutraukta 2020 metais, dar neprasidėjus ikiteisminiam tyrimui. V.Venslauskienė yra buvusi Jurbarko tarybos narė.

Broliais teisėsauga susidomėjo praėjusių metų lapkričio pradžioje po policijos surengtų kratų Kaune, Marijampolėje ir Jurbarke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?