Vietoj uždarbio už neteisėtų migrantų gabenimą – prarasta laisvė ir automobilis

Pirmadienį Panevėžyje apkaltinamąjį nuosprendį dėl neteisėtų migrantų gabenimo per Lietuvą išgirdo 61 metų Lenkijos pilietis J.S. Jis per Lietuvą vežė penkis slapta į Latviją iš Baltarusijos patekusius Afganistano Islamo Respublikos piliečius.

Kalėjimas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Oct 30, 2023, 7:55 PM

Lietuvos Respublikos prokuratūra praneša, kad šių metų gegužės 30-osios rytą Utenos apskrities VPK pareigūnai Leliūnų seniūnijoje sustabdė automobilį „Mazda 5“ Lenkijos Respublikos valstybiniais numeriais. Juo, be vairuotojo J.S., vyko 5 Afganistano piliečiai. Netrukus paaiškėjo, kad Lenkijos piliečio vežti žmonės į Latviją pateko iš Baltarusijos, išvakarėse neteisėtai perėję valstybės sieną. Tyrimo duomenimis, už neteisėtų migrantų nugabenimą į Lenkiją J.S. buvo sumokėta 200 eurų.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Dalia Markauskienė.

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, Panevėžio apygardos teismas šiandien kaltinamąjį J.S. pripažino kaltu dėl neteisėto žmonių gabenimo per Lietuvos valstybės sieną iš savanaudiškų paskatų. Vyrui skirta reali 1 metų laisvės atėmimo bausmė, konfiskuotas automobilis, mobiliojo ryšio telefonas ir 200 eurų, kuriuos jis buvo gavęs už šią nusikalstamą veiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.