Latvijos piliečiui už nelegalių migrantų gabenimą per Lietuvos teritoriją teks atsakyti teisme

Kauno apygardos prokuratūra teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Latvijos pilietis E.T. kaltinamas neteisėtu žmonių gabenimu per Lietuvos Respublikos valstybės sieną.

Už nelegalių migrantų gabenimą Latvijos piliečiui teks stoti prieš teismą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka 
Už nelegalių migrantų gabenimą Latvijos piliečiui teks stoti prieš teismą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2023, 9:20 AM, atnaujinta Nov 2, 2023, 11:37 AM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų liepos mėnesį E.T., iš anksto susitaręs su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu asmeniu, neteisėtai gabeno užsieniečius per Lietuvos Respublikos sieną į Lenkijos Respubliką. Šiai neteisėtai veikai įvykdyti Latvijos pilietis iš anksto pasirūpino automobiliu. Turimais duomenimis, už neteisėtą migrantų pervežimą E.T. buvo pažadėtas ne mažesnis kaip 600 eurų atlygis.

Įtariama, kad E.T., vykdydamas susitarimą, atvyko į ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto asmens nurodytą vietą Latvijoje, kur jo laukė penki skirtingų šalių piliečiai: vienas Alžyro Liaudies Demokratinės Respublikos pilietis, trys Sirijos Arabų Respublikos piliečiai ir viena Filipinų Respublikos pilietė.

Tyrimo duomenimis, E.T., gabendamas užsieniečius per Kalvarijos savivaldybę, buvo sulaikytas Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų.

Latvijos piliečiui E.T. pareikšti kaltinimai dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną (Baudžiamojo kodekso 292 straipsnio 2 dalis). Už šią nusikalstamą veiką numatomas laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.