Nuteistas „Kauno švara“ vadovas, verslininkas ir jo vadovaujama bendrovė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, kasacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, paliko galioti apeliacinio teismo sprendimą, kuriuo UAB „Kauno švara“ vadovas Dalius Tumynas, jį papirkęs verslininkas A.T. bei jo vadovaujama bendrovė buvo pripažinti kaltais dėl neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų.

Priimtas galutinis teismo sprendimas – nuteistas „Kauno švara“ vadovas, verslininkas ir jo vadovaujama bendrovė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Priimtas galutinis teismo sprendimas – nuteistas „Kauno švara“ vadovas, verslininkas ir jo vadovaujama bendrovė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiųjų tyrimų tarnyba

Oct 31, 2023, 11:48 AM

Kaip praneša Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), šis teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Buvusiam „Kauno švara“ vadovui Daliui Tumynui skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 2 metams, o bendrovei ir jos vadovui skirtos piniginės baudos.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko STT Kauno valdybos pareigūnai. Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Buvusiam UAB „Kauno švara“ generaliniam direktoriui D.Tumynui skirta ne tik laisvės atėmimo bausmė (ją atidedant), bet ir teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimas trejiems metams. Bendrovės vadovas A.T. pripažintas kaltu dėl papirkimo, jam skirta – beveik 22 450 eurų bauda. Bendrovė pripažinta kalta dėl didelės vertės kyšio davimo, jai skirta didesnė nei 94 000 eurų bauda, taip pat teismas iš juridinio asmens konfiskavo gautą pelną – 15 100 eurų už neskaidrių viešųjų pirkimų būdu parduotas UAB „Kauno Švara“ prekes.

Tyrimo duomenimis, UAB „Kauno švara“, kurios steigėjas Kauno miesto savivaldybė, vadovas sudarė išskirtines sąlygas A.T. vadovaujamai bendrovei, kad ši laimėtų UAB „Kauno švara“ viešųjų pirkimų konkursus. Už tai UAB „Kauno švara“ vadovas kaip kyšį gavo didesnės nei 14 000 eur vertės traktorių ir jo apdraudimo, priežiūros paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.