Du jauni marijampoliečiai stos prieš teismą dėl kvaišalų platinimo ir jų laikymo

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje du 21-erių ir 19-os metų jaunuoliai kaltinami neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis bei narkotinių medžiagų platinimu.

Du jaunuoliai iš Marijampolės bus teisiami dėl kvaišalų laikymo bei jų platinimo.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Du jaunuoliai iš Marijampolės bus teisiami dėl kvaišalų laikymo bei jų platinimo.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Nov 6, 2023, 1:10 PM

Lietuvos Respublikos prokuratūra praneša, kad bylos duomenimis, 2022 m. pabaigoje 21-erių metų marijampolietis, pasinaudojęs šifruoto ryšio programėle ir per ten susitaręs su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu žmogumi, nusipirko penkis 10 ml. talpos buteliukus su skaidriu skysčiu, kurio sudėtyje buvo nustatytas didelis kiekis grynos psichotropinės medžiagos – sintetinio kanabinoido. Turimais duomenimis, už šias prekes buvo susitarta atsiskaityti kriptovaliuta.

Įtariama, kad 21-erių metų kaltinamasis dalį skysčio suvartojo ir dalį – 10 ml. – minėtos medžiagos perdavė tolimesniam platinimui antram bylos kaltinamajam – 19-mečiui Marijampolės gyventojui. Manoma, kad jis gautą skystį praskiedė ir išpilstė į atskirus tuščius plastikinius buteliukus, kuriuos, kaip įtariama, vėliau neteisėtai pardavinėjo Marijampolės mieste. Už tai 19-mečiui pareikšti kaltinimai dėl neteisėto psichotropinių medžiagų platinimo (pagal Baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d.).

21-erių metų Marijampolietis kaltinamas pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – 260 straipsnio 2 dalį („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“) ir 259 straipsnio 1 dalį („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.