Du Akmenės gyventojai sučiupti su dideliu kiekiu kvaišalu: gresia laisvės atėmimas

Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų Akmenėje. Prieš teismą stos du šia nusikalstama veika kaltinami trisdešimtmečiai Akmenės gyventojai.

Kvaišalai.<br>lrytas.lt fotomontažas.
Kvaišalai.<br>lrytas.lt fotomontažas.
Kvaišalai.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Kvaišalai.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Kvaišalai.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Kvaišalai.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Nov 7, 2023, 3:29 PM

Šiaulių apskrities VPK praneša, kad kriminalistai tyrimą pradėjo 2021 m. pavasarį, gavę duomenų apie neteisėtai narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis disponuojančius miesto gyventojus.

Kovo 30 dieną kriminalistų surengtos operacijos metu Akmenės mieste esančiame garažų masyve buvo aptikta beveik 4,5 kilogramo kanapių. Įvykio vietoje sulaikyti du akmeniškiai, pakavę kanapes į mažesnes pakuotes. Po poros dienų daugiau nei 10 kilogramų kanapių buvo rasta sudėtų į pakuotes ir užkastų Ventos upės pakrantėje ties Papilės miesteliu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, minėtą dieną į Akmenę buvo atvežta daugiau nei 15 kg kanapių. Narkotines medžiagas į miestą automobiliu iš mašinų stovėjimo aikštelės, esančios kelyje Marijampolė–Kaunas, už 200 eurų atlygį parvežė kaltinamųjų paprašytas pažįstamas žmogus.

Nustatyta, kad dalis narkotikų buvo palikta garaže Akmenėje, o kita dalis laikyta kitame garaže, iš kurio jie išvežti ir paslėpti prie upės.

Vienas kaltinamasis savo kaltę pripažįsta, kitas parodymų nedavė. Jiems buvo taikyta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Belangėje akmeniškiai praleido 8 mėnesius, po to jiems buvo uždėtos apykojės ir paskirta intensyvi priežiūra.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.