Neteisėtų migrantų srautas iš Latvijos nemąžta: savaitgalį sulaikyti trys automobiliai ir dešimt sirų

Prie sienos su Lenkija pasieniečiai sulaikė tris automobilius „Volvo“ bei jais neteisėtus migrantus vežusius Latvijos piliečius. Vairuotojų laukia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

 Pasienyje su Lenkija sulaikyti migrantai.<br> VSAT nuotr.
 Pasienyje su Lenkija sulaikyti migrantai.<br> VSAT nuotr.
 Pasienyje su Lenkija sulaikyti migrantai.<br> VSAT nuotr.
 Pasienyje su Lenkija sulaikyti migrantai.<br> VSAT nuotr.
 Pasienyje su Lenkija sulaikyti migrantai.<br> VSAT nuotr.
 Pasienyje su Lenkija sulaikyti migrantai.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Nov 8, 2023, 10:33 AM

Vykdydami sustiprintą neteisėtos migracijos prevenciją bei kontrolę prie vidaus Europos Sąjungos sienos su Lenkija, šeštadienio vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai kelyje Marijampolė–Suvalkai ties Salaperaugio kaimu (Kalvarijos sav.) ketino stabdyti vienas paskui kitą važiavusius tris automobilius „Volvo“. Išvydęs pasieniečius, trečiasis jų staiga pasuko į šalimais esančią degalinę.

Sustabdytas dvi „Volvo XC60“ ir „Volvo XC90“ latviškais registracijos numeriais vairavo Latvijos piliečiai – 52–ejų tėvas ir 29-erių jo sūnus.

Vyresnysis latvis vyko vienas, jo dokumentai buvo tvarkingi. Dokumentus tikrinančių pasieniečių dėmesį patraukė jaunėlio vairuojamame automobilyje įsitaisę keleiviai.

Šešetas Lenkijos link vykusių vyrų prisistatė Sirijos piliečiais, tačiau tik du turėjo savo šalies pasus. Netrukus paaiškėjo, jog tai iš tiesų 20, 23, 28, 30, 31 ir 32 metų sirai.

Tuo metu, kai vienas pasieniečių ekipažas nustatinėjo šešių keleivių tapatybę, degalinės pusėn, kur nusuko trečiasis „Volvo“, buvo nusiųstas kitas Kalvarijos užkardos patrulių ekipažas. Pasieniečiai čia rado stovintį „Volvo V50“ latviškais registracijos numeriais. Automobilio vairuotojas suglumo išvydęs netikėtai pasirodžiusius pasieniečius. Paaiškėjo, kad trečią „Volvo“ vairavo 27-erių Latvijos pilietis. Jo keturi keleiviai prisistatė taip pat esą Sirijos piliečiai. Pristatę juos į šalia esančią Kalvarijos pasienio užkardą, VSAT pareigūnai nustatė jų tapatybes. Paaiškėjo, kad į Vakarų Europą su anais šešiais Sirijos piliečiais neteisėtai keliavo dar keturi – 25, 36, 44 ir 45 metų.

Vairuotojus ir keleivius VSAT pareigūnai sulaikė. VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šią nusikalstamą veiką įstatyme numatytas laisvės atėmimas iki 8 metų.

Nustatyta, kad Sirijos piliečiai į Lietuvą atvyko iš Latvijos, į kurią pateko, neteisėtai kirtę sieną, iš Baltarusijos.

Latvijos piliečiams skirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimas trims mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.