Kauno apylinkės teismas pradės nagrinėti bylą dėl mirtino eismo įvykio

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje V.D. kaltinamas sukėlęs eismo įvykį, kurio metu vienas žmogus žuvo, o du keleiviai patyrė nesunkių sveikatos sutrikdymų.

 Avarijos vietoje.<br> Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo nuotr.
 Avarijos vietoje.<br> Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

2023-11-09 16:10, atnaujinta 2023-11-09 16:15

V.D. kaltinamas jog 2023 m. kovo 8 d. kelyje Kaunas-Zapyškis-Šakiai, kryptimi nuo Kauno link Šakių, vairuodamas automobilį „VW Caravelle“ nesilaikė visų atsargumo priemonių ir kelių eismo taisyklių, neatsižvelgė į važiavimo sąlygas, vietovės reljefą, meteorologines sąlygas, eismo intensyvumą ir esant šlapiai ir slidžiai kelio dangai, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą bei susidūrė su priešinga kryptimi važiuojančiu automobiliu „Fiat Ducato“.

Avarijos metu buvo mirtinai sužalotas automobilio „Fiat Ducato“ vairuotojas, o du šio automobilio keleiviai patyrė sužalojimų, dėl ko jiems vėliau buvo konstatuoti nesunkūs sveikatos sutrikdymai.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.