Šiauliuose vyras apvogė buvusius darbdavius – raktas nuo seifo kabėjo šalia ant sienos

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnams pavyko atskleisti iš vieno didžiulio Šiaulių prekybos centro įvykdytą vagystę. Vagystė buvo užprogramuota dėl darbuotojų aplaidumo. Jei raktas nuo seifo, kuriame saugomi pinigai, kabo šalia ant sienos ar laikomas visiems laisvai prieinamoje vietoje, tai visada atsiras kam nors pagunda juo pasinaudoti ir patikrinti tą seifą. Būtent taip ir buvo nuo vagies nukentėjusioje parduotuvėje. 

Seifas.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Seifas.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2023, 10:44 AM

Vieną praėjusių metų birželio rytą į Šiaulių pareigūnus kreipėsi statybinėmis medžiagomis prekiaujančio prekybos centro direktoriaus pavaduotoja ir pranešė, kad naktį kažkas šeimininkavo parduotuvėje ir iš seifo pagrobė 3 500 eurų. Vaizdo kamerų užfiksuotoje medžiagoje buvo matyti, kaip, praėjus keletai minučių po parduotuvės uždarymo, joje atsiranda galvą gobtuvu, o veidą apsaugine kauke užsidengęs vyras, kuris, priėjęs prie kabineto durų, jas atsirakina spynoje paliktu raktu ir patenka į patalpą su seifu.

Netrukus iš ten išeina ir, jėga atvėręs stiklines laukujes parduotuvės duris, pasišalina. Šį vyrą, vaikščiojantį po lauke esančią parduotuvės dalį, vaizdo kameros užfiksavo dar likus 20-čiai minučių iki uždarymo. Paskui iš kamerų stebėjimo lauko jis dingsta, nes pasislėpęs laukia, kol parduotuvė užsidarys. Po užsidarymo matyti, kaip jis pro prekybos salės duris įžengia į vidų ir tiesiai kulniuoja link patalpos, kurioje yra seifas.

Nei vienas prekybos centro darbuotojas šio vyro neatpažino – nei rūbai, nei eisena, nei kūno sudėjimas jiems nebuvo matyti.

Ta aplinkybė, kad vagis žinojo, kur kas yra, nes tiesiu taikymu nuėjo į administracines patalpas, labai greit atrakino seifą ir pagrobė pinigus, vagystę tyrusiems Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnams leido daryti prielaidą, kad įtariamasis – esamas arba buvęs darbuotojas. Dirbant šia linkme ir naudojant šiandienines technologijas, tyrėjams pavyko nustatyti, jog nusikaltimo vietoje nusikaltimo metu buvo vienas iš buvusių parduotuvės darbuotojų.

Per kratą jo gyvenamojoje vietoje pareigūnai rado sportinius batelius, kurių pėdsakai buvo palikti nusikaltimo vietoje. Iš pradžių viską neigęs vyras, priremtas įrodymų, prisipažino, kad, dirbdamas sandėlio konsultantu, jis nužiūrėjo, kur laikomas seifas ir kur kabo raktai nuo jo. Vėliau jis vieną seifo raktą pasiėmė, nes planavo, pasitaikius galimybei, įvykdyti vagystę.

Birželį darbą šiame prekybos centre palikęs, seifo raktų negrąžino ir po kurio laiko čia sugrįžo įgyvendinti savo nusikalstamų kėslų.

Paaiškėjo ir kodėl buvę kolegos vaizdo įraše jo neatpažino – vyras maskavosi ne tik uždengdamas veidą kauke, bet ir gerokai pastambindamas savo kūną po rūbais prisikištomis priemonėmis.

Už šią vagystę 26 metų Šiaulių rajono gyventojui Šiaulių apylinkės teismas skyrė 10 mėn. laisvės apribojimą su įpareigojimu dalyvauti elgesio pataisos programoje bei dirbti arba būti registruotam užimtumo tarnyboje prie Lietuvos respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.