Klaipėdos apylinkės teismas nuo baudžiamosios atsakomybės atleido didelį kanapių kiekį auginusį vyrą

Klaipėdos apylinkės teismas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą atleido vyrą, kuris augino didelį kanapių kiekį.

Kanapės.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kanapės.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2023, 5:20 PM, atnaujinta Nov 13, 2023, 7:23 PM

Klaipėdos apylinkės teismo duomenimis, šių metų liepos 11 dieną policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad Klaipėdos rajone yra auginamos narkotinės kanapės.

Pasak teisėsaugos, įtariamas vyras sutiko kartu apžiūrėti šiltnamį, patvirtindamas, kad augalai priklauso jam ir jis pats juos augina apie du mėnesius. Vyras teigė, kad kanapių sėklas pirko internetu, jas pasėjo ir augino kaip vaistažoles savo asmeninėms reikmėms.

Įvykio vietoje buvo atlikta šiltnamio apžiūra, kurios metu paimta 13 vienetų kanapių stiebų su lapais. Kitų nelegalių medžiagų ar daiktų rasta nebuvo.

Teisme vyras savo kaltę taip pat pripažino ir paaiškino, kad kanapių sėklas pirko siekdamas pagerinti savo savijautą, nes daug metų kenčia nuo panikos atakų. Vyro teigimu, jis lankėsi pas gydytojus, vartojo jų paskirtus medikamentus, tačiau toks gydymas jį blogai veikė, todėl pradėjo ieškoti alternatyvų ir išbandė parduotuvėse parduodamą kanapių arbatą. Jos poveikis buvo geras.

Kurį laiką gėręs nusipirktą kanapių arbatą, vyras sugalvojo pats jų šiai arbatai užsiauginti. Kanapių sėklas pirko iš lietuviškų internetinių puslapių, taip pat sakė nesidomėjęs, ar reikalingas leidimas joms auginti, tačiau įtarė, kad leidimo gali reikėti. Niekada narkotinių medžiagų nevartojo ir neturėjo tikslo užsiauginti narkotinių medžiagų. Kanapes planavo vartoti arbatai. Be to, nežinojo, kad augina didelį kanapių kiekį, rašoma Klaipėdos apylinkės teismo išplatintame pranešime.

Kadangi vyras nusikalto pirmą kartą, dirba, turi šeimą ir ja rūpinasi, teismas, įvertinęs šiuos kaltinamąjį teigiamai charakterizuojančius duomenis, padarė išvadą, kad yra pagrindo tikėtis, kad šis asmuo ateityje nedarys naujų veikų, pažeidžiančių įstatymų reikalavimus. Todėl nuo baudžiamosios atsakomybės vyrą teismas atleido pagal laidavimą, nustatydamas vienerių metų laidavimo terminą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.