Pasieniečiai Varėnos rajone sučiupo du gerai žinomus rūkalų kontrabandininkus

Kabelių pasieniečiai užfiksavo ir sulaikė du vyrus, gabenusius beveik 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių. Nešikų laukia baudos, viršijančios rūkalų vertę ir planuotą pelną juos pardavus.

Rūkalų kontrabanda.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Rūkalų kontrabanda.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

2023-11-16 13:23

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešime, antradienio pavakarę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių užkardos pareigūnai, vykdę tarnybą Daržinėlių kaimo (Varėnos r.) apylinkėse, pastebėjo žingsniuojant du nešuliais apsikrovusius vyrus. Juos pasieniečiai sulaikė vos 50 metrų iki valstybės sienos.

VSAT pareigūnai nustatė, jog ši pora – 35-erių varėniškis ir 42-ejų Lazdijų rajono gyventojas, abu pasieniečiams gerai žinomi. Vienas jų nešėsi 10, kitas – 11 juodos spalvos aptakios formos ryšulių. Juose iš viso buvo 1 751 pakelis cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Šių rūkalų vertė, įskaitant visus Lietuvoje sumokėti privalomus mokesčius – 7 302 eurai.

Taip pat nustatyta, kad šiedu vyrai neteisėtai atsidūrė valstybės sienos apsaugos zonoje. Cigarečių nešikus ir jų nešulius pasieniečiai pristatė į Kabelių užkardą.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką jiems pradėtos administracinės teisenos. Kadangi tokį nusižengimą šie vyrai padarė ne pirmą kartą, jo laukia baudos nuo 5 760 iki 6 000 eurų, o už pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą, padarytą pakartotinai – 90–170 eurų baudos.

Baltarusiškų rūkalų nešikams įteikti šaukimai atvykti į Kabelių pasienio užkardą, kai joje bus nagrinėjamos jų administracinės bylos. Čia laikinai saugomos ir sulaikytos cigaretės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.