Vilniaus picerijoje šaudžiusiam O. Pikul broliui J. Baronui teismas sušvelnino bausmę: kalės pusketvirtų metų

Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs už šaudymą vienoje iš sostinės picerijų, disponavimą narkotinėmis medžiagomis ir kitus nusikaltimus teisto muzikos atlikėjos Oksanos Pikul brolio Jono Barono skundą, šią savaitę nutarė sumažinti jam skirtą laisvės atėmimo bausmę – vyras kalės ne septynis su puse, o tris su puse metų.

Jonas Baronas.<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Baronas.<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Baronas.<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Baronas.<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Baronas.<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Baronas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Gytis Pankūnas

Nov 18, 2023, 1:17 PM, atnaujinta Nov 18, 2023, 1:23 PM

2021 m. lapkritį Vilniaus miesto apylinkės teismas J.Baroną pripažino kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu, nesunkaus sveikatos sutrikdymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, viešosios tvarkos pažeidimo. Tąkart teismas asmeniui skyrė septynių su puse metų laisvės atėmimo bausmę.

Vilniaus miesto apylinkės teismas taip pat nutarė iš J.Barono policijai priteisti per 3 tūkst. eurų ekstradicijos išlaidų, 5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo merginai, kuriai Vilniaus picerijoje kilusių šaudynių metu buvo sužalota kulkšnis. Kartu nuspręsta, kad Vilniaus teritorinei ligonių kasai vyras turės sumokėti daugiau nei 137 eurus, picerijai – daugiau nei 185 eurus, padarytai turtinei žalai atlyginti.

Šis sprendimas priimtas J.Baronui už akių, kadangi jis tuomet slapstėsi nuo teisėsaugos.

Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą nuteistasis J.Baronas apeliacine tvarka apskundė Vilniaus apygardos teismui. Vyras prašė jį išteisinti dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, nesunkaus sveikatos sutrikdymo, panaikinti apkaltinamąjį nuosprendį dėl viešosios tvarkos pažeidimo, kadangi, anot vyro, panaudodamas šaunamąjį ginklą, jis gynėsi. Taip pat teismo jis prašė pripažinti atlikusiu laisvės atėmimo bausmę, atsižvelgiant į sulaikyme ir suėmime išbūtą laiką.

Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs J.Barono skundą, antradienį paskelbė jį tenkinantis iš dalies. Teismas nutarė vyrą išteisino dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, lengvinančia aplinkybe byloje pripažino tai, kad J.Baronas prisipažino dėl kai kurių nusikalstamų veikų padarymo, tai yra dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu. Galiausiai teismas nutarė sutrumpinti vyrui skirtą laisvės atėmimo bausmę – nuo septynių su puse iki trejų su puse metų nelaisvės.

Kitą Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžio dalį Vilniaus apygardos teismas paliko nepakeistą.

Šis teismo sprendimas įsiteisėjo jo paskelbimo dieną, nutartis gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Ikiteisminis tyrimas J.Barono atžvilgiu pradėtas po to, kai 2017 m. rugpjūtį Vilniaus Antakalnio rajone esančios picerijos lauko terasoje, susiginčijus dviem kompanijoms, buvo panaudotas šaunamasis ginklas – J.Baronas kelis kartu šovė į link jo besiartinantį asmenį. Viena iš paleistų kulkų atsitiktinai atšoko ir pataikė į tuomet picerijoje vakarieniavusios merginos koją.

Teisėsaugai nerandant J.Barono, buvo paskelbta jo paieška, 2022 m. gruodį vyras sulaikytas Portugalijoje, o šių metų kovą perduotas Lietuvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.