Dėl keliasdešimt tūkstančių pakelių kontrabandinių cigarečių – byla teisme

Šiaulių apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje du vyrai kaltinami neteisėtu disponavimu akcizais apmokestinamomis prekėmis. Raseinių ir Utenos rajonų gyventojai bus teisiami dėl gabentų kontrabandinių cigarečių, kurių vertė siekia daugiau nei 96 tūkstančius eurų.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Nov 23, 2023, 10:00 AM

Tyrimo duomenimis, šių metų rugsėjo mėnesį buvo gauta informacija dėl įtariamo neteisėto nelegalių cigarečių gabenimo Raseinių rajone. Pasienio pareigūnai, atvykę į vieną Raseinių rajone esančią sodybą, sulaikė du – 35-erių ir 53-ejų metų vyrus.

Ūkiniame pastate rasta ir paimta daugiau nei 23 tūkstančiai pakelių trijų skirtingų rūšių cigarečių su Baltarusijos Respublikos akcizo ženklais.

Abu kaltinamieji savo kaltę visiškai pripažino.

Valstybinė mokesčių inspekcija pateikė civilinį ieškinį daugiau nei 61 tūkstančio eurų sumai dėl nusikalstama veika valstybei padarytos žalos atlyginimo.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis numato baudą arba laisvės atėmimą iki 8 metų.

Byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.