Kaune nuteisti kontrabandines cigaretes gabenę 7 vyrai

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, Kauno apygardos teismas pripažino kaltais 7 Lietuvos Respublikos piliečius dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Kaltinamieji gabeno cigaretes, kurių bendra vertė viršijo daugiau nei 900 MGL sumą – apie 217 tūkst. eurų.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2023, 12:29 PM

Bylos duomenimis, kaltinamieji E.Š. ir D.Z. veikė bendrininkų grupėje kartu su Baltarusijos Respublikoje veikusiais nenustatytais asmenimis. E.Š., veikdamas kaip organizatorius, laikotarpyje iki 2019 m. birželio 1 d. kartu su kitais kaltinamaisiais suplanavo iš Baltarusijos Respublikos į Lietuvos Respubliką per valstybės sieną geležinkelio transportu išvengiant muitinės kontrolės gabenti kontrabandines cigaretes, jas paslepiant krovinyje.

Baltarusijoje veikę bendrininkai pasirūpino cigarečių priedangos krovinio – 3 vagonų skaldos – įgijimu ir cigarečių paslėpimu viename iš jų bei gabenimo dokumentų sutvarkymu. E.Š. kartu su D.Z., nuolat derindami savo veiksmus, pasirūpino kontrabandinių cigarečių gabenimu geležinkelio transportu per valstybės sieną, paslepiant jas krovinyje bei jų iškrovimo vieta Lietuvoje.

Kaltinamieji A.G., M.S., S.T. ir T.F. buvo atsakingi už prekių iškrovimą iš vagono ir perdavimą M.S. tolesniam gabenimui. Visą laiką D.Z. atliko aplinkos stebėjimą kartu su organizatoriumi E.Š. ir J.R. Kai M.S. atvyko į iš anksto sutartą vietą perduoti automobilį su neteisėtu kroviniu J.R., jie visi buvo sulaikyti Kauno policijos pareigūnų.

Automobilyje buvo aptikti Baltarusijos Respublikos banderolėmis paženklinti 40 tūkst. 70 vnt. pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir 25 tūkst. 656 vnt. pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“.

Teismas E.Š. ir D.Z. pripažino kaltais dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir kontrabandos gabenimo, veikiant bendrininkų grupėje. Kaltinamieji A.G., T.F., J.R., M.S., S.T. nuteisti dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Jiems bendra paskirtų baudų suma siekia apie 202 tūkst. 500 eurų.

Be to, teismas konfiskavo nusikalstamai veikai daryti panaudotus du kaltinamųjų lengvuosius automobilius bei visiems kaltinamiesiems priteisė sumokėti konfiskuotinų dar trijų automobilių vertę atitinkančią pinigų sumą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.