Teismas atvers stambią pinigų plovimo bylą: galėjo būti legalizuota per 91 mln. eurų

Teismas pradės nagrinėti uostamiesčio teisėsaugos pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą dėl neteisėto tarpininkavimo perduodant karinę įrangą bei galimo pinigų plovimo. Teisėsauga įtaria, kad Klaipėdos gyventojas galėjo legalizuoti daugiau nei 91 mln. eurų.

Klaipėdietis įkliuvo galimai legalizavęs net 91 mln. eurų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Klaipėdietis įkliuvo galimai legalizavęs net 91 mln. eurų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Nov 27, 2023, 1:25 PM

Lietuvos Respublikos prokuratūra praneša, kad ikiteisminį tyrimą organizavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikys Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė. Tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai.

Įtariama, kad klaipėdietis, būdamas Panamos Respublikoje registruotos ir veiklą uostamiestyje vykdžiusios įmonės įgaliotu asmeniu, o vėliau ir vieninteliu akcininku, tarpininkavo parduodant karinę įrangą ir dvejopo naudojimo prekes Pusiaujo Gvinėjos Respublikai, neturėdamas tam leidimo.

Remiantis tyrimo duomenimis, verslininkas šias, kaip įtariama, nusikalstamu būdu gautas pinigines lėšas galimai siekė įteisinti. Surinktų duomenų visuma leidžia įtarti, kad kaltinamasis, vykdydamas įvairias finansines operacijas, per 2008–2012 metus galėjo legalizuoti daugiau nei 91 mln. eurų.

Tyrimo metu taip pat gauta duomenų, kad dalis iš minėtos užsienio įmonės galimai nusikalstamu būdu gautų pinigų galėjo būti panaudoti kaltinamojo vadovaujamos bendrovės ūkinėje komercinėje veikloje. Manoma, kad pasinaudojus kaltinamojo Klaipėdoje registruota įmone per nepilnus dvejus metus legalizuota beveik 17 mln. eurų.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorės teismui perduotoje baudžiamojoje byloje kaltinimai dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo pareikšti klaipėdiečiui ir jo valdytam juridiniam asmeniui. Vyras taip pat kaltinamas neteisėtu tarpininkavimu dėl karinės įrangos perdavimo.

Iš viso šiame tyrime apribota nuosavybės teisė į kaltinamojo ir juridinio asmens turtą, kurio vertė siekia daugiau nei 9,3 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.