Nuo teisingumo Lietuvoje pabėgęs, britų deportuotas raseiniškis dienas leis areštinėje

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė mūsų šalyje už apysunkio nusikaltimo padarymą ieškomą Lietuvos pilietį, kuris buvo deportuotas iš Jungtinės Karalystės. Iš ten jį išsiuntė už vietos įstatymų pažeidimus.

Vilniaus oro uoste pasieniečiams įkliuvo ieškomas vyras.<br> VSAT nuotr.
Vilniaus oro uoste pasieniečiams įkliuvo ieškomas vyras.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

2023-11-28 20:24

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), pirmadienį per pietus Vilniuje nusileidus lėktuvui iš Londono, VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai sulaikė juo parskridusį 44-erių raseiniškį. Jis buvo išsiųstas iš Jungtinės Karalystės, nes pažeidinėjo šios šalies įstatymus.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad deportuotajam daugiau kaip prieš ketverius metus, 2019-ųjų gegužę, teismo nutartimi buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas. Jos prireikė, nes buvo pagrindo manyti, kad šis 18 kartų teistas įtariamasis gali slėptis nuo ikiteisminio tyrimo, prokuroro ir teismo, taip pat siekiant užkirsti kelią naujoms nusikalstamoms veikoms. Būtent taip ir įvyko: apklaustas specialiuoju liudytoju – pasislėpė.

Apie sulaikytąjį pranešę pasieniečiai tą pačią dieną jį perdavė paieškos iniciatoriui.

Dalis gimtinėje prisidirbusių Lietuvos piliečių, vengdami atsakomybės, sprunka į užsienį, tikėdamiesi ten pasislėpti. Bet ir kitoje šalyje retai kada dorai duoną pelno, įkliūva ir būna deportuoti. Kita dalis tokių emigrantų į tėvynę pargrąžinami pagal Europos arešto orderį. Pasitaiko ir tokių, kurie grįždami į Lietuvą kažkodėl mano, kad jau viskas pamiršta, kad jų praeitis jau nieko nedomina.

Šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 1 007 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos. Didžioji jų dalis, 796, pasieniečiams įkliuvo Lietuvos oro uostuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.