Vagone su skalda – vyras su baltarusiškomis cigaretėmis

Pasieniečiai sostinėje, Vilniaus geležinkelio stotyje, sulaikė vyrą su įkalčiais – beveik 4 tūkst. baltarusiškų cigarečių.

 Kontrabandinės cigaretės.<br> VSAT nuotr.
 Kontrabandinės cigaretės.<br> VSAT nuotr.
 Kontrabandinės cigaretės.<br> VSAT nuotr.
 Kontrabandinės cigaretės.<br> VSAT nuotr.
 Kontrabandinės cigaretės.<br> VSAT nuotr.
 Kontrabandinės cigaretės.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Nov 28, 2023, 1:43 PM

Penktadienio popietę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai pagal iš geležinkelininkų gautą informaciją patikrino stotyje stovinčio sąstato atvirą krovininį vagoną, kuriuo buvo gabenama skalda. Jame pasieniečiai užklupo vyrą, sėdėjusį vagono kampe ant sukrautų paketų, kuriuose pro peršviečiamą polietileno plėvelę buvo matyti pakeliai cigarečių.

Paaiškėjo, kad palankios progos dingti iš vagono su paketais, prie kurių dėl patogumo buvo pritvirtintos savadarbės rankenos, laukė 43-ejų Vilniaus rajono gyventojas. Trylikoje ne gamykliniu būdu supakuotų paketų buvo baltarusiškų cigarečių, kurių kiekis viršija 150 MGL.

Cigaretes ir sulaikytą vyrą pasieniečiai pristatė į VSAT Vilniaus pasienio rinktinę. Po apklausos jis buvo uždarytas į areštinę. Iš ten paleistas skyrus kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Pirmadienį rūkalai buvo išpakuoti ir suskaičiuoti. Juose rasta 3 750 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Tikėtina, kad po skalda paslėpti rūkalai atkeliavo iš Baltarusijos.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už šią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.