Už migrantų gabenimą iš Latvijos per Lietuvą teismas kirgizą ir armėną 8 mėn. pasiuntė į kalėjimą

Panevėžyje du užsieniečiai – 47 metų Kirgizijos Respublikos pilietis ir 44 metų Armėnijos Respublikos pilietis – išgirdo nuosprendį dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną veikiant bendrininkų grupėje. Jie teisėtvarkos pareigūnų buvo sulaikyti netoli Panevėžio, kai dviem automobiliais iš Latvijos į Vokietiją vežė septynis neteisėtus migrantus.

 Migrantas.<br> VSAT nuotr.
 Migrantas.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2023-12-11 15:26, atnaujinta 2023-12-12 14:10

Šiemet, gegužės 30 dienos popietę, Panevėžio miesto aplinkkelyje policijos pareigūnai sustabdė patikrinimui du automobilius. Juose, be vairuotojų, važiavo 7 Irako Respublikos piliečiai. Pastarieji, prieš maždaug mėnesį neteisėtai patekę į Latvijos Respubliką iš Baltarusijos, buvo savavališkai pasišalinę iš pabėgėlių centro Rygoje ir bandė išvykti į Vakarų Europą.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto žmonių gabenimo per Lietuvos valstybinę sieną atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai.

Ir ikiteisminio tyrimo metu, ir bylą nagrinėjant teisme, kaltinamieji savo kaltę pripažino. Jie teigė atsiliepę į nepažįstamo asmens skelbimą vežti žmones. Už kiekvieną iš Latvijos į Vokietiją pervežtą asmenį jiems buvo pažadėtas 700–800 eurų atlygis.

Panevėžio apygardos teismas, išnagrinėjęs šią bylą, gruodžio 8 dieną abu teisiamuosius pripažino kaltais. Jiems abiem skirta po 8 mėnesius laisvės atėmimo. Iš Kirgizijos piliečio nuspręsta konfiskuoti 3 053 eurus, o iš Armėnijos piliečio – 10 370 eurų bei abiejų vyrų mobiliojo ryšio telefonus.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.