Iš Baltarusijos grįžtančio krovininio automobilio vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis Kol atvyko policija, vyras išblaivėjo

Pasieniečiai Medininkų pasienio kontrolės punkte (PKP) sulaikė iš Baltarusijos atvykusio sunkiasvorio automobilio vairuotoją, kuriam nustatė sunkų (2,7 promilių) girtumo laipsnį.

Alkotesteris.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Alkotesteris.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Dec 13, 2023, 1:40 PM

Antradienio naktį, apie 2 val., į VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos Medininkų PKP iš Baltarusijos atvyko balninis vilkikas „Volvo“ su puspriekabe. Krovininį automobilį lietuviškais valstybinio numerio ženklais vairavo 42-ejų Lietuvos pilietis. Su juo pasienio tikrinimo metu bendravę VSAT pareigūnai užuodė sklindantį alkoholio kvapą. Vairuotojas buvo akivaizdžiai susijaudinęs, jo kalba – nerišli, judesiai – nekoordinuoti. Pasiteiravus, ar vartojo alkoholinius gėrimus vyras neišsisukinėjo: taip.

Naudodami alkoholio tikrintuvu „Drager Alcotest 5820“, pasieniečiai vairuotojui nustatė sunkų (2,7 promilės) girtumo laipsnį. Vyras buvo pristatytas į Medininkų PKP tarnybines patalpas ir ten stebimas. Iškviesta policija, kurios pareigūnai atvyko beveik po trijų valandų. Sulaikytam vairuotojui jie nustatė jau gerokai mažesnį – lengvą (1,29 promilės) girtumo laipsnį.

Pakeliui iš Baltarusijos girtavusį vairuotoją išsivežė policininkai, kurie ir spręs, kokią nuobaudą jam skirti. Vilkiką „Volvo“ su puspriekabe iš Medininkų PKP vėliau paėmė kitas įmonės, kuriai automobilis priklauso, vairuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.