Už neteisėtą žmonių gabenimą per valstybės sieną Lietuvoje teistas latvis vėl įkliuvo

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Latvijos pilietį, kuris neteisėtai iš Lietuvos į Lenkiją gabeno tris Šri Lankos piliečius – neteisėtus migrantus, pasiprašiusius prieglobsčio Lietuvoje ir apgyvendintus VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje (Švenčionių r.).

 Latvis per Lietuvą gabeno migrantus.<br> VSAT nuotr.
 Latvis per Lietuvą gabeno migrantus.<br> VSAT nuotr.
 Latvis per Lietuvą gabeno migrantus.<br> VSAT nuotr.
 Latvis per Lietuvą gabeno migrantus.<br> VSAT nuotr.
 Latvis per Lietuvą gabeno migrantus.<br> VSAT nuotr.
 Latvis per Lietuvą gabeno migrantus.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Dec 19, 2023, 9:37 AM

Sekmadienio popietę išankstinės informacijos turėję VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Tarnaukos kaime (Lazdijų r.), apie 1 km iki sienos su Lenkija, patikrinti sustabdė automobilį „Volvo V40“. Universalą latviškais valstybinio numerio ženklais vairavo 62-ejų Latvijos pilietis. Be jo, automobilyje važiavo trys keleiviai, kurie dokumentų patikrinimo metu pasieniečiams pateikė Užsieniečio registracijos pažymėjimus.

Paaiškėjo, jog 35-erių, 39-erių ir 42-ejų metų Šri Lankos piliečiai, neteisėtai patekę į Lietuvą iš Baltarusijos, pasiprašė prieglobsčio mūsų šalyje ir buvo apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre (URC), tačiau neteisėtai iš ten išvyko. Tol, kol nagrinėjami jų prašymai, išvažiuoti iš Lietuvos užsieniečiai negalėjo.Padedami latvio, jie mėgino per Lenkiją pasiekti Vokietiją.

VSAT pareigūnams vairuotojas paaiškino, kad šiuos tris užsieniečius jis apsiėmė nugabenti iki Lenkijos sienos, išleisti juos iš automobilio, o kirtęs valstybės sieną su Lenkija, antru etapu, – nuvežti juos iki šios šalies ir Vokietijos pasienio.

Latvis teigė, kad šrilankiečiai sutikę mokėti po 2 000 eurų, nors neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną „tarifai“ – daugiau nei dvigubai mažesni. Tačiau iš anksto pinigų jis dar nebuvo gavęs.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas Už tokią nusikalstamą veiką numatytas laisvės atėmimas iki 8 metų.

Šrilankiečius neteisėtai gabenęs Latvijos pilietis už analogišką nusikaltimą Lietuvoje jau buvo teisiamas. Šiemet sausio 25 d. įsiteisėjusiu Kauno apygardos nuosprendžiu jam buvo skirta 6 mėn. laisvės atėmimo bausmė. Į laisvę latvis buvo paleistas gegužę.

Šri Lankos piliečiai bus grąžinti į URC, juos neteisėtai gabenusiam latviui pirmadienį skirta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams.

Latvijos piliečio automobilis „Volvo V40“ laikinai saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.