Lazdijų rajone pasieniečiai aptiko rūkalų kontrabandą iš Baltarusijos

Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai Lazdijų rajone aptiko 1 000 pakelių cigarečių krovinį. Manoma, kad jis Baltarusijos kontrabandininkų buvo paleistas meteorologiniu balionu.

Rūkalai.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Rūkalai.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Rūkalai.<br>VSAT nuotr.
Rūkalai.<br>VSAT nuotr.
Rūkalai.<br>VSAT nuotr.
Rūkalai.<br>VSAT nuotr.
Rūkalai.<br>VSAT nuotr.
Rūkalai.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Dec 20, 2023, 12:56 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), pirmadienį ryte VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pareigūnai, patruliuodami ties Macevičių kaimu (Lazdijų r.), apie 50 metrų nuo valstybės sienos su Baltarusija, aptiko ryšulį ir po teritoriją pasisklaidžiusias lateksinio baliono draiskanas.

Apžiūrėję skaidria polietileno plėvele apvyniotą ryšulį, VSAT pareigūnai jame rado 1 000 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė, įskaitant visus Lietuvoje privalomus mokesčius, – 4 240 eurų.

Kontrabandinės cigaretės pristatytos ir laikinai saugomos Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.

Bandymai gabenti kontrabandą meteorologiniais balionais kol kas nėra populiarūs. Nors šio būdo privalumas – begarsis skrydis, tačiau jį įvaldyti reikia labai specifinių žinių, įgūdžių ir palankių oro sąlygų. Šiemet tai jau penktasis kartas, kai šitaip iš Baltarusijos mėginama pristatyti kontrabandinių rūkalų. Du tokie pastarieji atvejai buvo užfiksuoti Varėnos pasienio rinktinės atsakomybės ruože.

Lapkričio pabaigoje Aleksandro Barausko užkardos pareigūnai, patruliavę ties Varėnos rajono Katros kaimu, pastebėjo ir perėmė besileidžiantį maždaug 3 metrų aukščio iš latekso pagamintą balioną. Prie jo buvo pritvirtintas 750 pakelių cigarečių krovinys.

Dar vienas meteorologinio baliono panaudojimas buvo nustatytas gruodžio pradžioje, kuomet Druskininkų užkardos pasieniečiai Žeimių kaimo (Varėnos r.) apylinkėse sustabdę patikrino automobilį „Peugeot 307“ lietuviškais registracijos numeriais. Juo vyko jau ne sykį su įkalčiais VSAT pareigūnams įkliuvę Druskininkų savivaldybės gyventojai. Automobilyje pasieniečiai aptiko 750 pakelių kontrabandinių cigarečių ir, neabejotina, jų gabenimo priemonę – meteorologinio baliono likučius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.