Prieglobsčio prašytojas baltarusis „pasižymėjo“ ir Pabradėje, ir Užsieniečių registracijos centre

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje dirbusiems pasieniečiams teko antrankiais ir ašarinėmis dujomis tramdyti agresyviai besielgusį neblaivų baltarusį. Prieš tai šis prieglobsčio Lietuvoje prašytojas, pasinaudodamas teisę laisvai judėti, iš URC išėjo į Pabradę ir ten pareigūnų buvo sulaikytas dėl netinkamo elgesio viešoje vietoje.

Prieglobsčio prašytojas baltarusis „pasižymėjo“ ir Pabradėje, ir Užsieniečių registracijos centre.<br> VSAT nuotr.
Prieglobsčio prašytojas baltarusis „pasižymėjo“ ir Pabradėje, ir Užsieniečių registracijos centre.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Dec 27, 2023, 6:35 PM

Kaip praneša VSAT, antradienį apie 23 val. Švenčionių rajono policijos pareigūnai į URC pristatė du neblaivius Baltarusijos piliečius, prieglobsčio Lietuvoje prašytojus. Šie asmenys turi teisę ribotam laikui išeiti iš URC, kur yra apgyvendinti, tačiau negali išvykti iš Lietuvos, kol nagrinėjami jų prieglobsčio prašymai.

Antrą Kalėdų dieną baltarusiai panoro teisėtai iš centro išeiti į Pabradę. Čia policijos pareigūnai dėl netinkamo elgesio viešoje vietoje neblaivius užsieniečius sulaikė ir atgabenę į URC perdavė pasieniečiams.

Tuomet vienas iš jų, 43-ejų baltarusis, pradėjo elgtis agresyviai, ėmė niokoti Užsieniečių registracijos centro turtą ir nepakluso teisėtiems VSAT pareigūno reikalavimams. Pasieniečiams teko chuliganą tramdyti ašarinėmis dujomis ir surakinti antrankiais. Incidentą sukėlusiam prieglobsčio prašytojui nustatytas 1,20 prom. girtumas.

Jis laikinai buvo patalpintas į URC laikino stebėjimo patalpas. Dėl sugadinto turto pradėtas vidaus tyrimas, baltarusiui gali tekti teisės aktų nustatyta tvarka atlyginti URC padarytą materialinę žalą. Prieglobsčio prašytojui numatyta suteikti psichologo konsultaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.