Sudaužytu automobiliu „Mercedes-Benz“ naktį po Vilnių blaškėsi girtas Nigerijos pilietis

Vilniuje naktį iš ketvirtadienio į penktadienį pareigūnams įkliuvo girtas vairuotojas, pareigūnams pateikęs Nigerijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Dar prieš įkliūdamas policijai, užsienietis kažkur sudaužė savo automobilį „Mercedes-Benz“ ir su juo blaškėsi po miestą.

 Alkotesteris, policija.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Alkotesteris, policija.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2024, 9:14 AM, atnaujinta Jan 5, 2024, 7:00 PM

Pranešimas apie keistai važiuojantį ir galiausiai Kalvarijų g. bei Žalgirio g. sankryžoje sustojusį automobilį „Mercedes-Benz“ sudaužytu priekiu gautas penktadienį apie 4 val. 49 min. 

Pareigūnams atvykus nurodytu adresu, čia jau buvo ugniagesiai, kurie atjunginėjo automobilio akumuliatorių.

Policininkus pasitikęs „Mercedes-Benz“ vairuotojas (gim. 1997 m.) pateikė Nigerijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Paklaustas, kur sudaužė automobilį, vyras sakė, kad į jį atsitrenkė „Toyota“, kuri iš įvykio vietos nuvažiavo. Tačiau paprašytas patikslinti avarijos vietą, „Mercedes-Benz“ vairuotojas iš pradžio sakė, kad to nesakys, vėliau sakė, kad neatsimena, tad aplinkybės, kuriomis vyro automobilis buvo sudaužytas, taip ir liko neaiškios.

Kadangi nuo vairuotojo sklido stiprus alkoholio kvapas, o jis pats kalbėjo nerišliai ir svirduliavo, pareigūnai jo paprašė papūsti į alkotesterį. Pirmu pūtimu vyriškis įpūtė 1,38 prom., antru - 1,46 prom. Pats „Mercedes-Benz“ vairuotojas neneigė gėręs, tik sakė, kad tai darė prieš valandą.

Pareigūnams atvykus į įvykio vietą, automobilis stovėjo taip, tarsi būtų ketinęs važiuoti Baltupių link. Tačiau policijos budėtojams peržiūrėjus miesto kamerų vaizdo įrašus paaiškėjo, kad „Mercedes-Benz“ sudaužytu priekiu kiek anksčiau Kalvarijų g. važiavo nuo Baltupių.

Nuo kada, kur ir kaip sudaužytu automobiliu blaškėsi po miestą Nigerijos pilietis, iki galo taip ir liko neaišku.

Dabar vyriškiui gresia bauda ir teisės vairuoti atėmimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.