Po netramdomo šėlsmo kavinėje – vandalų atgaila teisme

Šiaulių pašonėje esančią kavinę – motelį „Geltona“ nusiaubusiems girtiems jaunuoliams šis šėlsmas apkarto. Teisiamųjų teisme atsidūrę vandalai virto romiais avinėliais.  

Kavinę nusiaubę jaunuoliai teisme atgailavo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kavinę nusiaubę jaunuoliai teisme atgailavo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2024, 7:30 PM

Anksčiau neteisti Kelmės rajono gyventojas 23 metų Airidas Mendelis ir šiaulietis 20 metų Osvaldas Tverijonas praėjusių metų birželio 29-ąją sumanė papramogauti. Jaunuoliai užsisakė greta Šiaulių esančios kavinės – motelio pokylių salę su miegamaisiais ir atvažiavo su dviem merginomis.

O.Tverijono draugė ir dar viena į vakarėlį pasikviesta mergina ilgai neištvėrė – kai girti jaunuoliai ėmė siautėti, abi viešnios išsikvietė taksi ir išvažiavo. Įsisiautėję vandalai buvo tokie girti, kad iš to vakaro prisiminė tik nuotrupas.

A.Mendelio atmintyje įstrigo tik šėlsmas su dviem gesintuvais, kurių turinį išpurškė salėje ir pirtelėje. Teisme paklaustas, kodėl griebėsi ugniagesio amato, jaunuolis prisipažino jautęsis labai „linksmai“. Tiesa, jis prisipažino, kad linksmumo priežastis buvo alkoholis, o blaivas taip nebūtų pasielgęs.

O.Tverijonas irgi kaltę vertė alkoholiui. Vaikinas tikino, kad tą vakarą kažkas jam žiebė į veidą. Esą jį įpykdė smurtas, todėl ir išliejo savo įniršį siautėdamas. Ką ir kaip niokojo, šiaulietis neprisiminė – nedvejodamas prisiminė, kad gesintuvų tikrai nenaudojo.   

Vandalai pasiautė iš peties – sulankstė paradines duris, sulaužė saugiklių dėžės dureles, garso stiprintuvą, lauko šviestuvą, nuplėšė kompiuterio laidą, sugadino pelę ir klaviatūrą, sulaužė maudynėms skirtą kubilą, sugadino jo krosnelę. 

Kavinės administracija pakvietė į pagalbą policiją, bet vandalai jų nebesulaukė – išsikvietė pavežėją ir dingo.

Šeimininkai paskaičiavo, kad svečiai padarė žalos už 850 eurų. Vandalai buvo susitarę, kad geranoriškai atlygins nuostolius, bet iki šiol sumokėjo tik pusę pinigų.

Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjas Martynas Galvičius bylą išnagrinėjo sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, todėl teisiamiesiems skirta švelnesnė bausmė.

A.Mendelis nubaustas trečdaliu sumažinta 4 mėnesių viešųjų darbų bausme. Jis kiekvieną mėnesį visuomenės labui privalės išdirbti po 20 valandų.

O.Tverijonui skirta tiek pat sumažinta 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmė, per kurią jis įpareigotas 100 valandų teikti pagalbą ligoniams, senoliams. 

Be to, abu įpareigoti solidariai atlyginti likusią žalos dalį – kavinės šeimininkui sumokėti 425 eurus.


  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.