Girta kompanija Vilniuje pasipriešino pareigūnams: areštinėje atsidūrė dvi moterys ir vyras

Vilniaus policija sulaikė dvi moteris ir vyrą, kurie būdami girti pareigūnams trukdė sulaikyti agresyvią įtariamąją ir priešinosi tramdomi.

Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2024, 9:31 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, sausio 6 d. apie 21 val. 28 min. Vilniaus apskrities VPK gautas pranešimas, kad Vilniuje, Genių g., bute, smurtauja neblaivi moteris.

Įvykio vietoje sulaikant minėtą moterį, kartu buvę žmonės aktyviais veiksmais pasipriešino tarnybos metu uniformuotam Vilniaus apskrities VPK pareigūnui (gim. 1995 m.), kuris į medikus nesikreipė.

Trys girti įtariamieji sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Policija praneša, kad vienai sulaikytai moteriai (gimusi 1980 m.) nustatytas 1,14 prom. girtumas, 1955 m. gimusi moteris girtumą pasitikrinti atsisakė, o 1957 m. gimusiam vyrui nustatytas 0,96 prom. girtumas.

Po incidento pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo bei dėl pasipriešinimo pareigūnams.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė savo artimajam giminaičiui ar šeimos nariui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.