Gausus sniegas kontrabandininkų negąsdina, o pasieniečiams – padeda juos susekti

VSAT pareigūnams darbą lengvina gausiai iškritęs sniegas. Jame palikti žmogaus pėdsakai Varėnos pasieniečius atvedė iki Šalčininkų, kur sučiupo vietos gyventoją su 1 000 pakelių baltarusiškų cigarečių.

 Kontrabandinės cigaretės.<br> VSAT nuotr.
 Kontrabandinės cigaretės.<br> VSAT nuotr.
 Kontrabandinės cigaretės.<br> VSAT nuotr.
 Kontrabandinės cigaretės.<br> VSAT nuotr.
 Kontrabandinės cigaretės.<br> VSAT nuotr.
 Kontrabandinės cigaretės.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Jan 9, 2024, 5:48 PM

Pirmadienio vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai, vykdydami tarnybą Milvydų kaimo (Šalčininkų r.) apylinkėse, netoli valstybės sienos, pastebėjo sniege paliktus žmogaus pėdsakus. Jais pasieniečiai sekė apie pusantro kilometro į Lietuvos gilumą, Šalčininkų link. VSAT pareigūnai pastebėjo ir tuojau pat sulaikė vyrą su nešuliu, apsuktu skaidria polietileno plėvele.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis – 34-erių Šalčininkų gyventojas, jau ir anksčiau su baltarusiškais rūkalais įkliuvęs ir baudos neišvengęs.

Įkalčių prispaustam šalčininkiečiui ir šį kartą teko prisipažinti, kad senojo „verslo“ jis neatsisakė. Kontrabandininką ir jo nešulį VSAT pareigūnai pristatė į Tribonių pasienio užkardą. Ten paaiškėjo ryšulio turinys – 1 000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką šalčininkiečiui pradėta administracinė teisena. Po apklausos pasieniečiai jį paleido. Kontrabandos gabentojui įteiktas šaukimas už poros savaičių atvykti į minėtą pasienio užkardą, kai ten bus nagrinėjama jo administracinė byla. Čia laikinai saugomos ir sulaikytos cigaretės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.