Jau 22 kartus teistas vyras naują nuosprendį išgirdo sėdėdamas kalėjime – šį kartą nuteistas už mašinos vagystę

Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi baudžiamąją bylą apeliacine tvarka, atmetė nuteistojo skundą ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo nuosprendį, kuriuo 39 metų Varėnos gyventojas G.V. buvo pripažintas kaltu dėl automobilio vagystės. Vilniaus apygardos teismas jam skyrė 1 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2024-01-16 14:58

Bylos duomenimis, 2020 m. žiemą G.V., veikdamas su bendrininku, viename sostinės rajone pagrobė svetimą automobilį „Audi A6“ ir nugabeno jį į Merkinės seniūnijoje esantį kaimą, kur prie vieno namo pavogtą automobilį paliko.

Anksčiau 22 kartus teistas, daugiausia – už nusikaltimus nuosavybei, recidyvistu pripažintas G.V. teisminio proceso metu savo kaltės nepripažino. Jo kaltė įrodyta byloje esančių duomenų visuma: liudytojų parodymais, pavogto automobilio salone rastais kaltinamojo biologiniais pėdsakais bei jo palikto kvapo pėdsaku. Vilniaus miesto apylinkės teismas, 2022 m. birželį išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, G.V. pripažino kaltu dėl vagystės.

Vilniaus apygardos teismas, 2022 m. lapkričio mėn. išnagrinėjęs bylą apeliacine tvarka, G.V. išteisino kaip nepadariusį veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Su tokiu apeliacinės instancijos teismo sprendimu nesutiko valstybinį kaltinimą byloje palaikęs Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Žydrūnas Katkevičius. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, išnagrinėjęs prokuratūros kasacinį skundą, 2023 m. spalio mėn. panaikino Vilniaus apygardos teismo nuosprendį ir bylą perdavė iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka.

2023 m. gruodį Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija, dar kartą įvertinusi baudžiamosios bylos medžiagą, atmetė nuteistojo apeliacinį skundą ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo G.V. buvo nuteistas dėl automobilio vagystės.

Teismas įvertino, kad nuteistojo parodymai apie tai, kad jis nesusijęs su automobilio vagyste, bylos duomenų visuma buvo paneigti. Jo kaltė buvo įrodyta pavogtame automobilyje rastais G.V. biologiniais pėdsakais, įvykių chronologija ir kitais byloje surinktais duomenimis.

Apeliacinės instancijos teismas skyrė laisvės atėmimą vieneriems metams ir šešiems mėnesiams.

Nuteistasis šiuo metu įkalinimo įstaigoje atlieka laisvės atėmimo bausmę už kitus nusikaltimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste