Girtas vairavęs, narkotikus namie laikęs ir nuo policijos pasprukęs vyras atsipirko 8 mėnesių kalėjimo bausme

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje M M. buvo kaltinamas dėl disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, vairavimo neblaiviam bei dėl kalinio pabėgimo, o jo pažįstamas M.K. – dėl šio asmens slėpimo.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Jan 17, 2024, 3:45 PM

Nustatyta, jog M.M., neturėdamas tikslo parduoti ar kitaip platinti, savo bute neteisėtai laikė psichotropines medžiagas. Jo bute buvo rasta 20-imt dviejų rūšių psichotropinių tablečių. Be to, 2023 m. rugpjūčio 12 d. M.M. vairavo automobilį BMW X5 būdamas girtas, nes jam tuomet buvo nustatytas 1,75 promilių girtumas.

Galiausiai, M.M., tuo metu kai atlikinėjo 90 parų arešto bausmę Kauno kalėjime ir buvo etapuotas į Kėdainių rajono policijos komisariato patalpas procesinių veiksmų atlikimui, tyčia pabėgo iš jo laikymo vietos.

Įrodyta, jog M.K., žinodamas, jog M.M. atlieka arešto bausmę ir yra etapuotas į policijos patalpas, kad būtų atlikti tam tikri procesiniai veiksmai, automobiliu „Porsche Cayenne“ atvyko į sutartą vietą, o kai M.M. atsisėdo į minėto automobilio galinę sėdynę, jį išvežė, taip padėdamas jam pasislėpti nuo policijos pareigūnų ir tokiais veiksmais tyčia slėpė nusikaltimą padariusį asmenį.

M.K. nurodė, jog su juo susisiekė M.M. sesuo ir paprašė, jog šis į policijos komisariatą M.M. nuvežtų cigarečių. M.K. taip pat teigė, kad dėl aplinkybių, jog M.M. galimai bėgs nuo policijos – nežinojo.

Vėliau, kai M.K. buvo nurodyta kita susitikimo vieta, netrukus pamatė ateinantį savo draugą, kuris nieko neaiškindamas įsėdo į automobilį ir pasakė važiuoti. Pats M.M. teigė, jog iš policijos komisariato bėgo, nes jam buvo sunku ir buvo pasiilgęs savo vaikų.

Teismas, skirdamas bausmes, atsižvelgė į tai, jog abu asmenys prisipažino dėl padarytų nusikalstamų veikų ir dėl jų nuoširdžiai gailėjosi. Byloje buvo tenkintas M.K. prašymas atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Teismas atsižvelgė į tai, kad vyras neteistas ir visos jį charakterizuojančios aplinkybės bei kritiškas požiūris į padarytą nusikalstamą veiką leidžia pagrįstai manyti, kad jis laikysis įstatymų ir nedarys naujų nusikalstamų veikų, ką ir pats teisme pasižadėjo.

Skiriant bausmę M.M. buvo atsižvelgta į tai, kad jis padarė tris nesunkius nusikaltimus. Nors padarytos nusikalstamos veikos sunkių pasekmių nesukėlė, tačiau jis yra teisiamas 4 kartą, išvadų iš ankstesnių teistumų nedaro. Dėl tokių faktų teismas padarė išvadą, kad jo padaryti nusikaltimai nėra atsitiktiniai, o yra tik loginė jo gyvenimo būdo ir ankstesnio elgesio pasekmė.

2024 m. sausio 16 d. Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų nuosprendžiu M.M. pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo bei dėl kalinio pabėgimo.

Subendrinus bausmes jam paskirta galutinė 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, uždrausta naudotis vairuotojo teisėmis 4 metų laikotarpiui ir išieškota vairuotojo automobilio vertės dalį atitinkanti pinigų suma – 6 000 eurų.

M.K. nuspręsta atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, paskiriant 10 MGL (500 eurų) dydžio įmoką į nukentėjusiųjų asmenų fondą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.