Šalčininkų r. įkliuvo 52 kartus teistas recidyvistas – prieš teismą vėl stos dėl vagysčių

Vyras, įtariamas vagystėmis iš parduotuvių Šalčininkų rajone, sulaikytas. Praeityje už 52 vagystes teistam įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams.

 Antrankiai.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Antrankiai.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2024, 3:20 PM

Kaip praneša Šalčininkų rajono policijos komisariatas, didžiosios metų šventės – Kalėdos ir Naujieji metai Šalčininkų rajone buvo apkartintos virtine vagysčių iš parduotuvių. Gruodžio 15 d. apie 3 val. 10 min. buvo įsibrauta į individualios įmonės parduotuvės patalpas Šalčininkuose, Vilniaus g., ir iš kasos pavogti pinigai.

Gruodžio 18 d. apie 3 val. 40 min. buvo įsibrauta į parduotuvę Jašiūnų miestelyje, Lydos g., ir iš kasos aparato pavogti pinigai, taip pat 400 pakelių įvairių cigarečių bei keli buteliai degtinės. Į patalpas patekta apgadinus dvejas duris bei mūrinę sieną.

Gruodžio 24 d. apie 2 val. 40 min. sugadinus įėjimo duris, buvo įsibrauta į parduotuvę Šalčininkuose, Vilniaus g., ir pavogti keli buteliai viskio „Jack Daniels“.

Gruodžio 30 d. naktį, išlaužus durų spyną bei išdaužius skylę sienoje, buvo įsibrauta į parduotuvę Šalčininkų r., Gerviškių seniūnijoje, Čiužiakampio kaime, ir pavogta alkoholiniai gėrimai, cigaretės, kiti daiktai, o iš kasos aparato – pinigai.

Sausio 12 d. apie 3 val. 40 min. įsilaužta į parduotuvę Šalčininkėlių kaime, Vilniaus g., ir pavogtas kasos aparatas su jame buvusiais pinigais.

Sausio 15 d. Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai nustatė ir sulaikė vagystėmis iš parduotuvių įtariamą vyrą (gim. 1984 m.), neturintį nuolatinės deklaruotos gyvenamosios vietos. Sulaikymo metu įtariamojo kuprinėje rasta atsuktuvai, žibintuvėliai, peilis, taip pat talpios rankinės.

Nusikaltimų darymo metu įtariamasis dėvėjo specialius rūbus ir veido bruožus dengiančius akinius.

Pareigūnams nustačius įtariamojo tapatybę paaiškėjo, kad jis yra 52 kartus teistas už įvairias vagystes, taip pat už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis. Recidyvistas išleistas iš įkalinimo įstaigos 2023 m. rugpjūtį.

Vilniaus regiono apylinkės teismo Trakų rūmų teisėjo nutartimi įtariamas suimtas 3 mėnesiams. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.