Trys ginkluoti Baltarusijos pasieniečiai trumpam buvo įžengę į Lietuvos teritoriją

Ignalinos rajone trys ginkluoti Baltarusijos pareigūnai iš savo teritorijos įžengė į Lietuvą iki pustrečio metro. Paėję prie Lietuvos pusėje įrengto fizinio barjero jie grįžo atgal. Visas šis įvykis buvo stebimas ir kontroliuojamas reaguoti pasirengusių Lietuvos pasieniečių.

 Sienos pažeidimas.<br> VSAT nuotr. 
 Sienos pažeidimas.<br> VSAT nuotr. 
 Sienos pažeidimas.<br> VSAT nuotr. 
 Sienos pažeidimas.<br> VSAT nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Jan 23, 2024, 1:11 PM

Pirmadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Puškų pasienio užkardos pareigūnai per sienos stebėjimo sistemą fiksavo tris Baltarusijos pusėje patruliavusius ginkluotus šios šalies pasieniečius. Jie savo teritorijoje palei sieną per sniego pusnis ėjo ties Ignalinos rajono Vaitiškės kaimu.

Lietuvos pasieniečių per kameras stebimi baltarusiai priėjo savo pusėje esantį užsnigtą aplūžusį patrulių tiltelį. Kiek padvejoję ir, panašu, vengdami juo eiti kaimyninės šalies pareigūnai maršrutą tęsė ne tilteliu, šalia kurio auga krūmynai, o pasuko kairiau ir perėjo sienos liniją.

Kai Lietuvos pusėje siekiant užkardyti neteisėtą migraciją buvo statomas fizinis barjeras, ši vietovė į Baltarusijos pusę iki sienos linijos buvo išvalyta nuo krūmynų. Dėl to čia dabar abipus fizinio barjero yra lygus gruntas.

Įžengę į Lietuvos pusę iki pustrečio metro baltarusiai pradėjo eiti tarp įrengto fizinio barjero, kuris užkerta kelią toliau patekti į Lietuvos gilumą, ir sienos linijos. Į šią vietą tuoj pat buvo sutrauktos Puškų užkardos pasieniečių pajėgos, tačiau incidentui nesivystant jų įsikišimo neprireikė.

Visa situacija buvo kontroliuojama, o toliau į Lietuvą įžengti Baltarusijos pareigūnams nebuvo galimybių ir dėl Lietuvoje esančio fizinio barjero, ir dėl VSAT pajėgų pasirengimo reaguoti. Lietuvos pasieniečių stebimi vienas paskui kitą už fizinio barjero ėję asmenys netrukus sugrįžo į savo teritoriją.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje renkama medžiaga ir sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjimo.

Sienos su Baltarusija įgaliotinis, VSAT Vilniaus pasienio rinktinės vadas, dėl šio įvykio kreipėsi į atitinkamą Baltarusijos sienos įgaliotinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.