Nuteistas Latvijos pilietis už nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimą ir kitus nusikaltimus

Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras įrodė 56 metų Latvijos piliečio R. S. ir jo vadovautos įmonės atsakomybę už pasikėsinimą sukčiauti, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimą, neteisėtą prisijungimą prie sistemos, netikros el. priemonės gaminimą, klastojimą, naudojimąsi ja ir jos duomenimis bei dokumentų klastojimą ir disponavimą suklastotais dokumentais – Šiaulių apygardos teismas šį vyrą ir įmonę pripažino kaltais dėl nurodytų nusikaltimų.

Latvijos pilietis išgirdo nuosprendį už šešis jam inkriminuotus nusikaltimus. <br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Latvijos pilietis išgirdo nuosprendį už šešis jam inkriminuotus nusikaltimus. <br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2024, 2:33 PM

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Teismo nuosprendyje skelbiama, kad nuteistasis šias nusikalstamas veikas darė organizuotoje grupėje 2021 metų lapkričio – 2022 metų kovo mėnesiais iš anksto pasirengę nusikalstamų veikų darymo planą bei pasiskirstę užduotimis.

Teismas nustatė, kad iš pradžių vyras perdavė dviem nenustatytiems asmenims savo asmens duomenis ir fotografiją, jog būtų pagaminta netikra asmens tapatybės kortelė ir vairuotojo pažymėjimas kito Latvijos piliečio vardu su nuteistojo asmens duomenimis bei nuotrauka. Šie dokumentai tapo pagrindiniu įrankiu vykdyti kitas nusikalstamas veikas.

Pasak teismo, vyriškis kartu su bendrininkais surado parduodamą veikiančią uždarąją akcinę bendrovę Lietuvoje ir, pasinaudodamas minėtais netikrais dokumentais, įsigijo ją. Latvijos pilietis ne tik kaip fizinis asmuo, su suklastota asmens tapatybės kortele, bet ir įmonės vardu atidarė sąskaitą finansines paslaugas teikiančiose įmonėse. Nuteistasis taip pat neteisėtai jungdavosi prie elektroninės bankininkystės sistemos.

Pagal organizuotos grupės planą, nuteistas vyras iš vienos automobilių nuomos paslaugas teikiančios įmonės išnuomojo lengvąjį automobilį ir suklastojęs pirkimo-pardavimo sutartį, mašiną perregistravo savo įmonės vardu. Realiai kitai įmonei priklausantis automobilis tapo neteisėtai valdomos uždarosios akcinės bendrovės nuosavybe.

Nusikalstamų veikų tęsti nebepavyko, kai nuteistasis naujuoju automobiliu vyko į Vilnių. Pakeliui jis buvo sustabdytas ir sulaikytas policijos pareigūnų.

R. S. pripažintas kaltu pagal Baudžiamojo kodekso 182 str. 3 d., 198 (1) str. 1 d., 214 str. 1 d., 215 str. 1 d., 216 str. 1 d. ir 300 str. 3 d. Subendrinus už atskiras nusikalstamas veikas paskirtas bausmes teismas nuteistajam paskyrė galutinę subendrintą bausmę – 27,9 tūkst. eurų dydžio baudą.

Uždaroji akcinė bendrovė pripažinta kalta pagal Baudžiamojo kodekso 182 str. 3 d., 198 (1) str. 1 d., 214 str. 1 d., 215 str. 1 d., 216 str. 1 d. ir 300 str. 3 d., jai skirta galutinė bausmė – juridinio asmens likvidavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.