Vilniuje vyras bandė atimti telefoną iš 16-metės, plėšiką sučiupo 18-metis merginos draugas

Vilniaus policijos areštinėje atsidūrė vyras, kuris gatvėje pasikėsino atimti telefoną iš 16-metės. Plėšiką įvykio vietoje sučiupo 18-metis merginos draugas. Jį įtariamasis apipurškė dujomis.

Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2024, 10:29 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, sausio 24 d. apie 22 val. 05 min. Vilniuje, Sapiegos g., sulaikytas vyras (gim. 1994 m.), kuris iš šešiolikmetės pasikėsino pavogti mobiliojo ryšio telefoną „iPhone 14 Pro Max“.

Pirminiais duomenimis, plėšiką sučiupo merginos draugas (gim. 2005 m.), tačiau ir jis nukentėjo nuo įtariamojo. Per sulaikymą vyras jį sugavusiam jaunuoliui papurškė ašarinių dujų į akis.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo įvykdyti vagystę ir dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas atvirai pagrobė svetimą turtą arba viešoje vietoje pagrobė svetimą turtą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė), arba pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į transporto priemonę, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.