Už namie augintas kanapes ir kitų kvaišalų laikymą – byla teisme

Neteisėtai namuose auginti kanapes ir tikėtis, kad tai nepaaiškės – gana naivus požiūris. Baudžiamąją bylą, kurioje šiuo nusikaltimu ir neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, turint tikslą jas platinti kaltinamas 25-erių Telšių rajono gyventojas, šią savaitę Šiaulių apygardos prokuratūra perdavė teismui. Kaltinamasis – ne kartą teistas už panašius nusikaltimus.

 Telšių rajono gyventojas kanapes augino bute ir garaže.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
 Telšių rajono gyventojas kanapes augino bute ir garaže.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
 Telšių rajono gyventojas kanapes augino bute ir garaže.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
 Telšių rajono gyventojas kanapes augino bute ir garaže.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 26, 2024, 11:38 AM, atnaujinta Jan 26, 2024, 11:52 AM

Ikiteisminio tyrimo, kuriam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Violeta Bartušienė, metu nustatyta, kad kaltinamas vyras nuo 2023 metų pradžios iki gegužės mėnesio pabaigos, išsinuomotame bute ir garaže Telšiuose įrengė patalpas, skirtas kanapėms auginti. Surinktais duomenimis, vyriškis bute ir garaže instaliavo elektrą, įmontavo oro filtrus, ventiliaciją, šviestuvus, nupirko temperatūros ir drėgmės matuoklius bei kitą specialią įrangą kanapėms auginti.

Tyrimą atlikę Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Telšių rajono policijos komisariato pareigūnai minėtame bute ir garaže iš viso aptiko 18 vnt., vazonuose auginamų kanapių augalų. Manoma, kad per kelių mėnesių laikotarpį iš anksčiau užaugintų augalų pagaminta beveik pusė kilogramo narkotinės medžiagos. Tyrimo duomenimis, dalį kanapių Telšių rajono gyventojas pardavinėdavo kitiems asmenims.

Be šių nusikalstamų veikų vyras už 1700 eurų pats pirko kokaino ir kitos psichotropinės medžiagos, kurią galimai platino kitiems pirkėjams. Dalis šių kvaišalų rasta minėtame nuomojamame bute, garaže bei kaltinamojo gyvenamame bute.

Baudžiamasis kodeksas už tokius nusikaltimus numato įvairias bausmes, iš kurių – laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.