Prie krovininio automobilio vairo pasienyje įkliuvo gerokai apgirtęs baltarusis

Pasieniečiai sulaikė į Lietuvą balniniu vilkiku su puspriekabe atvykusį mūsų šalyje dirbantį Baltarusijos pilietį. Sunkiasvorį automobilį vairavęs vyras buvo gerokai apsvaigęs: iki sunkaus girtumo laipsnio jam pritrūko vos 0,13 promilės.

 Pasieniečiai sulaikė sunkiasvorį automobilį vairavusį  vyrą.<br> VSAT nuotr. 
 Pasieniečiai sulaikė sunkiasvorį automobilį vairavusį  vyrą.<br> VSAT nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-05 14:09

Vėlyvą sekmadienio vakarą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnai Lavoriškių pasienio kontrolės punkte tikrino į Lietuvą įvažiavusį krovininįautomobilį „Mercedes-Benz“ su puspriekabe „Schmitz“. Vilkiko valstybinio numerio ženklai – lietuviški, puspriekabės – armėniški, o prie vairo sėdėjo Baltarusijos pilietis, gyvenantis Mogiliove, bet turintis leidimą laikinai gyventi ir Lietuvoje.

Pasienio tikrinimo metu pasieniečiams kilo įtarimas, kad šis vairuotojas – neblaivus: bendraujant nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas, kalba buvo nerišli. Baltarusis prisipažino naktį vartojęs alkoholį.

Pasieniečiai apie tai informavo policiją. Netrukus atvykęs pareigūnų patrulis Baltarusijos piliečiui nustatė vidutinį girtumo laipsnį (2,38 promilės alkoholio) ir vairuotoją išsivežė. Vairuotojams dėl tokio apsvaigimo laipsnio Lietuvoje numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Stipriai apgirtęs baltarusis dirba vienoje Vilniuje registruotoje transporto ir logistikos paslaugų įmonėje.

Jo vairuotas automobilis su puspriekabe buvo paliktas muitinės sulaikymo aikštelėje, iš kurios jį pasiėmė kitas tos pat įmonės atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.