Kauno ir Vilniaus oro uostuose pasieniečiai sulaikė du britų ir belgų deportuotus lietuvius

Kauno ir Vilniaus oro uostuose pasieniečiai sulaikė Lietuvoje dėl padarytų nusikalstamų veikų ieškotus du jaunus Kauno ir Utenos rajonų gyventojus, deportuotus iš Jungtinės Karalystės ir Belgijos.

Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Feb 12, 2024, 5:05 PM

Penktadienį Kauno oro uoste nusileidus lėktuvui iš Londono, VSAT pareigūnai sulaikė juo parskridusį 23-ejų Kauno rajono gyventoją. Pasieniečiai nustatė, kad dėl padarytų nusikaltimų jo paiešką pernai lapkritį paskelbė Kauno rajono policija.

Britų įstatymus pažeidinėjusį ir dėl to iš šalies išsiųstą vyrą pasieniečiai atvesdino į Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkto patalpas. Tą pačią dieną sulaikytasis buvo perduotas atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui.

Sekmadienį VSAT pareigūnai Vilniaus oro uoste sulaikė lėktuvu iš Briuselio pargrįžusį 24-erių Utenos rajono gyventoją. Iš Belgijos jis buvo išsiųstas už šios šalies įstatymų pažeidimus Vilniaus oror uoste pasieniečiai išsiaiškino, kad šio asmens dėl padarytos nusikalstamos veikos nuo šių metų vasario 2 d. jo ieškojo Palangos policija. Sulaikytąjį kiek vėliau pasieniečiai perdavė į sostinės oro uostą atvykusiam policijos konvojui.

Šiemet pasieniečiai jau sulaikė 67 asmenis (iš jų 51 – oro uostuose), kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos.

2023 m. tokių sulaikytųjų iš viso buvo 1 085, iš kurių 853 VSAT pareigūnams įkliuvo oro uostuose. 2022 m. šie skaičiai buvo atitinkamai 1 520 ir 1 187.

Dauguma pernai sulaikytų asmenų (1 046, arba 96,4 proc.) turėjo Lietuvos pilietybę. Taip pat įkliuvo 9 Baltarusijos ir 8 Jungtinės Karalystės bei dar 17-os valstybių piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.