Užkardytas draudžiamų daiktų patekimas į Kauno kalėjimą

Lietuvos kalėjimų tarnybos Kauno kalėjime Saugumo valdymo skyriaus pareigūnai užkardė draudžiamų daiktų patekimą pas nuteistuosius.

 Šie daiktai pateko į pareigūnų rankas.<br> Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.
 Šie daiktai pateko į pareigūnų rankas.<br> Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2024, 2:37 PM

Nenustatytas asmuo vasario 17 d. vakarą, apie 23.00 val., su elektriniu paspirtuku atvyko prie kalėjimo išorinės tvoros ir kelis kartus bandė permesti paketą su nuteistiesiems draudžiamais turėti daiktais. Kadangi įstaigos tvora buvo per aukšta, asmeniui savo ketinimų įgyvendinti nepavyko – jis paliko paketą ir pasišalino iš įvykio vietos.

Pareigūnams nedelsiant nubėgus į įvykio vietą ir ją apžiūrėjus, prie išorinės kalėjimo sienos rastas paketas su virve. Išardžius radinį, jame aptiktas 1 mobilaus ryšio telefonas, 1 SIM kortelė, 1 micro SD kortelė, 1 įkrovimo laidas bei į permatomą polietileninį paketą įpakuota tamsios spalvos augalinė medžiaga, skleidžianti aitrų kvapą, galimai narkotinė ar psichotropinė medžiaga.

Dėl šio įvykio Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 260 str. 1 d. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 4– ojo skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.