Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė daugiau kaip aštuonerius metus ieškotą vilnietį

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė iš Jungtinės Karalystės deportuotą Vilniaus gyventoją, kuris dėl, įtariama, disponavimo narkotikais dar nuo 2015 m. buvo ieškomas ir Lietuvoje.

Pasieniečiai sulaikė daugiau kaip aštuonerius metus ieškotą vilnietį.<br> VSAT asociatyvi nuotr. 
Pasieniečiai sulaikė daugiau kaip aštuonerius metus ieškotą vilnietį.<br> VSAT asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2024, 12:31 PM

Pirmadienį Vilniaus oro uoste nusileidus lėktuvui iš Londono, VSAT pareigūnai sulaikė juo parskridusį britų įstatymus pažeidinėjusį ir dėl to iš šalies išsiųstą 32-ejų vilnietį. Pasieniečiai nustatė, kad įtardama dėl padarytos nusikalstamos veikos, susijusios su neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis, jo paiešką dar 2015 m. birželį paskelbė Vilniaus policija.

Sulaikytąjį pasieniečiai atvesdino į Vilniaus oro uosto pasienio kontrolės punkto patalpas. Tą pačią dieną vilnietį VSAT pareigūnai perdavė atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui.

Šiemet pasieniečiai sulaikė 75 asmenis (iš jų 58 – oro uostuose), kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos.

2023 m. tokių sulaikytųjų iš viso buvo 1 085, iš kurių 853 VSAT pareigūnams įkliuvo oro uostuose. 2022 m. šie skaičiai buvo atitinkamai 1 520 ir 1 187.

Dauguma pernai sulaikytų asmenų (1 046, arba 96,4 proc.) turėjo Lietuvos pilietybę. Taip pat įkliuvo 9 Baltarusijos ir 8 Jungtinės Karalystės bei dar 17-os valstybių piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.