Iš Lietuvos vykęs rusas Medininkuose bandė fotografuoti pasieniečius ir grasino skųstis savo šalyje

Medininkų pasienio kontrolės punkte (PKP) iš Lietuvos vykęs Rusijos pilietis elgėsi neadekvačiai, nelegaliai bandė fotografuoti VSAT pareigūnus, nevykdė jų teisėtų reikalavimų ir grasino skųstis savo šalyje.

 Pasienio punktas.<br> VSAT nuotr.
 Pasienio punktas.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Feb 27, 2024, 8:43 AM

Penktadienį vėlai vakare į VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos Medininkų PKP pėsčias atėjo vyras. Nepriėjęs pėsčiųjų tikrinimo vietos jis prie krovininių automobilių, išvykstančių iš Lietuvos, tikrinimo darbo vietų pradėjo kabinėtis prie vairuotojų. Vyras pakeltu tonu bendravo su pasieniečiais, nurodinėjo jiems, reiškė priekaištus dėl vaizdo fiksavimo punkte, grasino tai apskųsti Rusijoje, mobiliuoju telefonu fotografavo VSAT pareigūnus PKP teritorijoje, nevykdė teisėtų jų reikalavimų. Pagal galiojančią tvarką fotografuoti PKP be pasieniečių leidimo draudžiama.

Išaiškėjo, jog šis vyras – 38-erių Rusijos pilietis, turintis leidimą laikinai gyventi Lietuvoje ir vienoje Vilniaus įmonėje dirbantis vairuotoju. Pasieniečiai, kol bus surašyti procesiniai dokumentai, jį pristatė į užkardos budėtojų dalį. Užsienietis kalbėjo nerišliai, į kai kuriuos klausimus neatsakė. Jis be VSAT pareigūnų leidimo ėmė vaikščioti po tarnybines patalpas. Dėl to pasieniečiai buvo priversti, kol surašys protokolą, uždėti rusui antrankius ir uždaryti jį laikino sulaikymo patalpose.

Dėl statutinio valstybės tarnautojo teisėtų nurodymų nevykdymo bei garbės ir orumo pažeminimo pasieniečiai administraciniu nutarimu rusui skyrė 115 eurų baudą.

Atlikus visus formalumus bei iš jo telefono pašalinus Medininkų PKP nelegaliai darytas nuotraukas, po vidurnakčio jau šeštadienį užsienietis paleistas. Jis maršrutiniu autobusu išvyko į Baltarusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.