Vilniaus senamiesčio parduotuvėje siautėjo girtas vyras: spyrė moteriai, šaudė, sudaužė stiklines duris

Vilniaus policija sulaikė ir į areštinę uždarė vyrą, kuris būdamas girtas siautėjo sostinės senamiestyje esnačioje parduotuvėje. Vyriškį sulaikius, pas jį rastas ir pneumatinis pistoletas, iš kurio įtariamasis šaudė.

Pistoletas.<br>G.Gedminaitės nuotr.
Pistoletas.<br>G.Gedminaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2024, 9:14 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, kovo 3 d. apie 14 val. 15 min. Vilniuje, Vokiečių g., parduotuvėje, vyriškis spyrė į koją pažįstamai moteriai (gimusi 1987 m.), taip sukeldamas jai fizinį skausmą.

Policija praneša, kad taip pat vyras priėjęs prie parduotuvės užrakintų stiklinių durų, jas sudaužė, galimai iššaudamas iš pneumatinio ginklo.

Liudininkai policijai pranešė, kad vyriškis iš parduotuvės „iššoko su visais stiklais“. Žmonėms pasirodė, kad tai gali būti vagis, tačiau vėliau įtarimai dėl vagystės nebuvo patvirtinti.

Po šūvio vyriškis paspruko Trakų g., tačiau buvo greitai sučiuptas.

Po sulaikymo paaiškėjo, kad įtariamasis (gim. 1983 m.) yra girtas. Jam nustatytas 1,52 prom. girtumas. Pas sulaikytąjį rastas ir pneumatinis pistoletas.

Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Už fizinio skausmo sukėlimą savo artimam giminaičiui ar šeimos nariui gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.