Už disponavimą stipriais kvaišalais tauragiškiai pasiųsti ilgiems metams į belangę

Klaipėdoje už labai didelio kiekio kvaišalų įgijimą, laikymą bei jų gabenimą veikiant bendrininkų grupėje nuteisti du tauragiškiai. 27-erių ir 31-erių metų anksčiau teisti vyrai nelaisvėje privalės praleisti ilgus metus.

Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2024-03-06 15:20

Bylos duomenimis, pernai liepą abu tauragiškiai, turėdami tikslą įgyti ir parsigabenti stiprių psichotropinių medžiagų – karfentanilio ir metadono – leidosi į kelionę maršrutiniu autobusu. Taip iš Klaipėdos į Raseinių autobusų stotį atvykę vyrai taksi automobiliu ieškojo tikslo pagal turėtas koordinates. Tauragiškius jos atvedė į Raseinių rajone esančio Visbarų kaimo apylinkes.

Iš minėtomis koordinatėmis pažymėtos laukymės vyrai paėmė ten paliktą paketą su kvaišalais ir, išsikvietę taksi, nuvyko į Kryžkalnį, iš kur autobusu parvyko į uostamiestį.

Klaipėdoje vyriškius pasitiko teisėsaugos pareigūnai, kurie patikros metu pas 27-erių metų teisiamąjį rado apatiniuose paslėptas psichotropines medžiagas. Nustatyta, kad bendrininkų gabentame, beveik 400 gramų pakete buvo 0,18 gramų karfentanilio bei daugiau nei 19 gramų metadono. Pažymima, kad net ir iš pažiūros nedideli kiekiai šių apyvartoje uždraustų stipriai veikiančių kvaišalų yra pavojingi juos vartojančių asmenų sveikatai ar gyvybei.

Klaipėdos apygardos teismo priimtu apkaltinamuoju nuosprendžiu abu tauragiškiai pripažinti kaltais dėl jiems inkriminuotų nusikalstamų veikų. 31-erių nuteistajam teismas skyrė laisvės atėmimą 11 metų, o jo bendrininkui – laisvės atėmimą 10 metų.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.